Naslovna Vijesti Društvo Pokloni za Dnevni centar i Zračak nade

Pokloni za Dnevni centar i Zračak nade

0

Sekcija žena sindikata uprave i pravosađa i brojni donatori poklonilu su Dnevnom centru i „Zračku nade“ razne tehničke uređaje, sredstva za higijenu , školski pribor, parkovski mobilijar i sadnice. Predaji pokona prisustvovali su brojni gosti iz Podgorice i naše Opštine.
Zahvaljujući prvenstveno Sekciji žena sindikata uprave i pravosuđa, ministarstvima finasija i ekonomije , Međunarodnom klubu žena i brojnim privrednim subjektima Dnevni centra i NVU Zračak nade bogatiji su za sto za fizioterapiju, dva uređaja za prečišćavanje vazduha, računar, štampač, skener, kopir aparat, faks, televizor, dva tebleta , sto za stoni tenis, zvučne igračke za djecu sa smetnjama u razvoju. Pored toga donatori su obezbijedili sredstva za higijenu , odjeću školski pribor i slatkiše. Uprava za šume obezbijedila je 20 sadnica a članice Međunarodnog kluba žena parkovski mobilijar. U ime svih donatora djecu i zaposlene u ovim ustanovama pozdravila je predsjednica Sekcije žena Milka Bajić, a u ime Saveza sindikata Crne Gore, predsjednik ove organizacije Duško Zarubica.
Predsjednik Opštine Mirko Đačić  zahvalio je brojnim gostima na donaciji i posjeti, kao i dobroj saradnji svih socijalnih partnera kada je ova ustanova u pitanju.

dnevni centar2
Ministarstvo rada i socijalnog staranja ima za cilj da kontinuirano prati rad i pomaže ustanova koje vode brigu o djeci i omladini sa smetnjama u razvoju, rekao je Goran Kuševija, iz Ministarstva rada i socijalnog staranja
U ime domaćina sve prisutne pozdravila je Svetlana Dujović, direktorica Dnevnog centra, a nakon toga direktorica i djeca uručili su prigodne poklone.

dnevni centar3

“Ostvari san- zaposli se”.

U Javnoj ustanovi Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, realizuje se Projekat digitalna štamparija “Ostvari san- zaposli se”. Ovaj projekat počeo je 18.januara i trajaće deset mjeseci, odnosnodo 18.novembra.
Podržan je odstrane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, u okviru grand šema – poziv za podnošenje predloga projekata za zapošljavanje lica sa invaliditetom.