Naslovna Vijesti Društvo Pljevljaci među najredovnijim platišama računa za struju

Pljevljaci među najredovnijim platišama računa za struju

1

Ukupan dug domaćinstava i ostalih potrošača na kraju kalendarske 2015. Godine bio je 186 miliona eura. Od toga dug domaćinstava je 137 miliona a 49 miliona evra su dugovanja iz kategorije ostala potrošnja.
Aktivnosti koje sprovodimo, odnosno mogućnost otplate duga na više rata, kao i popusti za redovne platiše, daju rezultate, pa je trend rasta duga za kategoriju domaćinstva zaustavljen, a u pojedinim opštinama bilježi diskretan pad, saopšteno je iz Direkcije za odnose sa javnošću EPCG.

Poslovanje EPCG u najvećoj mjeri opterećuju dugovanja domaćinstava, zbog čega sprovodimo čitav niz mjera kako bi, imajući u vidu socio-ekonomske uslove, potrošačima olakšali otplatu duga i izbjegli krajnju mjeru – isključenje sa elektro mreže, objasnili su iz EPCG.

Iz kompanije su naveli da je ukupan broj redovnih platiša krajem prošle godine iznosio preko 162 hiljade potrošača i njihov broj je svake godine u porastu.

Najredovniji kupci su u Tivtu, Pljevljima i Budvi, dok je dug kupaca po osnovu računa za utrošenu električnu energiju najveći u Nikšiću, Bijelom Polju i Podgorici, precizirali su iz EPCG.

Pitali smo naše sugrađane šta ih motiviše da redovno izmiruju svoja dugovanja.

Iz Elektro privrede Crne Gore ima razumijevanja za ekonomsku i socijalnu situaciju potrošača i omogućila je onima koji imaju dug da ga otplate po izuzetno povoljnim uslovima i tako izbjegnu isključenje.

Za domaćinstva je to akcija Podijelimo teret gdje potrošači izmiruju dug u fiksnim mjesečnim ratama, mogućnost standardnog protokola, a za preduzeća i javne institucije akcija ‘5 za 5’ koja nudi otplatu duga u čak pet narednih godina, podsjetili su iz EPCG.

1 KOMENTAR

Comments are closed.