Naslovna Komšiluk Inspekcijska lakrdija

Inspekcijska lakrdija

4

SAOPTENJE NVO CENTAR ZA RAZVOJ DURMITORA

Selektivni inspekcijski nadzor na skijalištu Savin Kuk pretvorio se u pravu državnu lakrdiju. Mali izdavač skija ne da na sebe a šalabajzeri premijerovi navalili kao pirane. Iako divlja gradnja na skijalištu kriči, iako kontejneri gamižu po cijelom Žabljaku, iako se privredni kriminal smješka iza svakog ćoška glavni udar korumpiranog činovništva i trule Uprave za inspekcijske poslove je usmjeren na lokalne seljake koji izdaju najjeftiniju ski opremu.

Pokazite papire 6b
Šalabajzersko poslovanje Fonda za razvoj prepričava se u anegdotama. U garažama koje su napravljene na skijalištu nalazi se škripava šklopocija-bager za čišćenje snijega koja za tri godine nije ni upaljena.

Pokazite papire 5

Izraubovanoj, trista puta masnom farbom ofarbanoj starudiji rade generalku na parkingu u sred zime. Zli jezici tvrde da ni ofucane mašine za tabanje snijega nijesu u garažama jer su garaže uže nego mašine koje se u njih trebaju uparkirati. Zli jezici tvrde da su i četiri novoizgrađena objekta izgrađenja suprotno zakonu.

Pokazite papire 2

Kafe „Oro“, koji su držali lokalni seljaci, nije bio u skladu sa zakonom, tvrdili su iz IRF-a, a kad su ga oduzeli lokalcima onda je objekat naprasno napravio salto i postao zakonit. Ostali nezakoniti objekti su se dolaskom Fonda za razvoj premetnuli u zakonite. Inspekcije više ne interesuje zakon i da li se zakonito posluje već obrnuto inspekcije i njihova Uprava podržavaju bezakonje i ilegalan i nezakonit rad. Farbanje stubova za 640.000 eura, koji se ni u snu ne trebaju farbati (jer su pocikovani), postalo je anegdota meraklijskog lumpovanja premijerovog razvojnog fonda. Neka Premijer izdvoji svoj lični novac pa nek farba sve stubove po Crnoj Gori po sto puta, volja mu. Za anale je potpaliti metalnu žičaru, u sred vansezone, u sred nerada, i poslije najsveobuhvatnije i najskuplje rekonstrukcije, kojom su se premijerovi asovi delijali. Za 4 godine taljiganja smetenjaka iz Fonda za razvoj rezultati su razvojni promašaji i skoro pijano rasipanje novca.

Pokazite papire 4
Kako je onda, u sred ovog haosa, jadni zarđali kontejner sa polovnom opremom odjednom postao nezakonit iako je dvadeset godina bio potpuno zakonit i njegov vlasnik imao sve dozvole i plaćao sve dažbine? Follow the money – kažu ona dvojica iz Washington posta. Dakle, ko bi imao najveću korist od ugušenja biznisa malih izdavača skija? Pa izdavač ski opreme na zemljištu Ski centra. A najlakši način da poveća svoj prihod je, ne da poveća kvalitet svog servisa i smanji krvničke cijene, već da onemogući lokalnu konkurenciju. Koja je korist inspekcijama od ugušenja malih izdavača skija? Kojima još drsko i licemjerno podmeću nezakonit rad!
A Premijer zapjenio o slobodnom tržištu, slobodi konkurencije i dobrom biznis okruženju. I poziva strane investitore kako bi ih nasankao na svom skijalištu. Zato jesmo falš destinacija i strani investitori su samo sultani iz bestragistana. A sultani naročito vole konkurenciju i slobodno tržište.

Pokazite papire 3
Dakle, u konkretnom incidentu, uz „malu“ pomoć svojih prijatelja u Upravi za inspekcijske poslove neko hoće da proćera sve biznise koji izdaju ski opremu izvan skijališta firme Ski centar Žabljak iz Podgorice. To se ne može izvesti bez zloupotrebe državnih resursa tj zloupotrebe ovlašćenja organa državne uprave. To je suština incidenata koji eskaliraju sve više na skijalištu S.Kuk. Broj angažovanih inspektora lešinara i svakodnevno oblijetanje pokazuje da postoji organizovana grupa, kao crijeva interesno povezana. Ne postoji slučaj privrednog poslovanja u Crnoj Gori koji je ovoliko dana pod opsadom ovolikog broja državnih satrapa. Na drugoj strani na svakom koraku je vidljiv rusvaj i raspad državne funkcije. Ako jedna organizacija ne može da obezbijedi dobrobit građanima, jednakost šansi, jednakost pred zakonom i slobodu konkurencije onda ona nije država već je riječ o hajdučkoj udruzi sa Ali Babom na čelu.

Darko Stijepović 29. januar 2016 godine
Centar za razvoj Durmitora

4 KOMENTARA

  1. E boze mili svaki li grad ima po jednog ovakvog kao sto je potpisnik ovih redova. Minimum. Ljudi koji nisu u stanju ni svoj privatni zivot da srede , u sukobu su do podne sa samim sobom a od podne i sa sobom i sa citavim svijetom. Svacije mane ne vide bez svoje a u zivotu ama nista uradili nisu po cemu bi bili zapamceni. Mesetari, koji koriste svaku priliku da olaju svakoga zivog su svoje uhlebljenje nasli u raznim NVO kao centri, sektori, mreze, direktorati i sl. a obicno se radi o jednom nesretniku koji mrzi i sebe i sav svijet. …………

    • sramota je pisati ovakve komentare ako ne znate pravu istinu i trenutnu situaciju na žabljaku….ovaj čovjek koji piše o lopovlucima i mahinacijama na žabljaku je apsolutno sve u pravu i sve što piše je apsolutno tačno…..šteta je što žabljak nema još ovakvih hrabrih momaka koji javno prozivaju lopove koji haraju Žabljakom godinama i ove molere iz irf fonda što farbaju pocinčane stubove…..

Comments are closed.