Ivan Brasnjevic Prijepolje

Ivan iz Prijepolja najmlađi kolovođa u Srbiji


PRIJEPOLJE – Ivan Brašnjević ima samo četiri godine, a već je postao prava zvezda na društvenim mrežama. Snimak na kome se vidi njegovo umeće igranja osvojio je region i za nepunih 15 dana imao je preko dva miliona pregleda.

Ovaj četvorogodišnjak kolo je naučio da igra sa dve godine i kako kaže nije mu bilo uopšte teško.

Ivan ima nepogrešiv osećaj za ritam, a njegove starije sestre Jovana (13) i Jelena (9) su mu pokazale prve korake.

„Nas dve igramo u folkloru i Ivana smo povele na probu sa nama, on je tada imao dve godine“, priča starija Jovana za Tanjug i dodaje da je Ivan odmah počeo da igra uz njih.

Od tada Ivan igra na raznim veseljima i prava je atrakcija.

„Ja muzici dam 100 dinara da svira kolo, a oni mi vrate 10 evra“, kaže ovaj mališan koji svoju popularnost i ne razume baš najbolje.

Njegov otac Zoran kaže da nije očekivao da će Ivan izazvati ovoliko interesovanje, jer za njih to i nje nešto novo.

„Ivan igra od kako je prohodao i nama to nije neobično, ali naravno da nam je drago zbog toga što je njegovu igru videlo toliko ljudi“, priča Zoran i u šali dodaje da mu je teško da prizna da je taj talenat Ivan nasledio od majke.

Ivanova majka Milana ističe da je sve troje dece muzikalno i da i kćerke igraju od malena, ali da je sin zahvaljujući internetu postao popularan.

„On voli svu muziku, ali kolo mu je omiljeno, kad čuje prve taktove, bez obzira šta u tom trenutku radi ostavlja sve i počinje da igra“, kazala je ona Tanjugu. Ivan kaže da bi voleo da nauči da svira harmoniku, a kad poraste biće „učitelj folklora“.