Naslovna Najnovije vijesti Sajam ženskog preduzetništva

Sajam ženskog preduzetništva

0

Povodom dana ženskog preduzetništva, NVO „Građanske inicijative“, organizovalo je sajam. Sajam je otvoren u galeriji Nvo u Principovoj ulici br 7 i trajaće šest dana. Svi zainteresovani građani mogu pogledati i kupiti domaće proizvode svakog radnog dana do 23. novembra u vremenu od 12 do 17 časova. Sokove, likere, slatko, džemove od raznog voća, proizvode od ruže, mirisne dunje i ostalo, vrijedne žene spremile na tradicionalan način i izložile na ovom sajmu.

DSC06194
Ismeta Dzakić izvršna direktorica  NVO „Građanske inicijative“kazala je da ovakav sajam pomaže vrijednim ženama da izađu iz kuće i svoje prozvode, kreativnost, ideje i kvalitet izlože javnost.

DSC06195

Prodajom istih doprinesu svom kućnom budzetu. NVO će nastaviti sa kontinuitetom ovu manifestaciju, makar tri puta godišnje,jer imaju za cilj da na ovaj način pokažu vrijednost žene a i njenih proizvoda. Takođe treba napoenuti važnost proizvodnje organski zdrave hrane i kupovine domaćih proizvoda pripremljenih na tradicionalan način po recepturi starijoj od sto godina, kazala je gospođa Džakić.

DSC06198

Cijene proizvoda su simbolične i pristupačne, a njihovu pravu vrijednost znaju one koje su uložile ogroman trud u njihovu izradu, a to su učesnice sajma.

DSC06202