Naslovna Sport Fudbal Rudar želi i nakon Petrovca da bude sam na vrhu tabele

Rudar želi i nakon Petrovca da bude sam na vrhu tabele

0

Lider na tabeli otputovao je u Petrovac sa namjerom ostane na pobjedničkom kolosjeku. Bez obzira na loš rezultatski niz Petrovca, koji je nakon tri vezana poraza remizirao sa Iskrom u prošlom kolu, Pljevljacima pod Malim brdom neće biti ni malo lako. Rudar se sa dva predhodna gostovanja iz Petrovca vratio kao pobejdnik, ali u Rudaru sigurno ne zaboravljaju bolan poraz iz maja prošle godine kada ih je domaćin današnje utakmice ispratio sa tri gola u mreži. Doduše ta utakmica nije imala rezultatsku važnost za Rudara, ali sigurno može biti opomena fudbalerima Rudara da se svako opuštanje protiv Petrovčana skupo plaća. Miroje Jovanović se iz utakmice u utakmici vraća u formu nakon nezgodne povrede koju je zadobio u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ljubimac navijača aktuelnog šampiona svjestan je težine i važnosti ove utakmice.
Petrovac je izuzetno nezgodna ekipa. Istina je da četiri kola nisu upisali trijumf, ali predhodne tri utakmice u kojima su poraženi, sreća im je okrenula leđa. To je spoj izuzetno mladih i talentovanih igrača i fudbalera sa zavidnim prvoligaškim iskustvom. U prošlom kolu dobro su igrali, ali nisu uspjeli da zatresu mrežu protivnika. Naravno da im protiv nas neće nedostajati motiva, a prekid loše rezultatske serije protiv lidera na tabeli i aktuelnog šampiona mnogo bi im značio na psihološkom planu. Na nama je da im ne dozvolimo da baš protiv Rudara otpočnu pozitivan rezultatski niz. Naše namjere su jasne, ne samo na ovoj utakmici, a da bi došli do trijumfa od samog početka moramo odigrati odgovorno, disciplinovano i borbeno. Želimo da i nakon ove utakmice budemo usaljeni na čelu tabele i mislim da ćemo to i uspjeti, kazao je Jovanović.
Vjerovatan sastav Rudara: Radanović, Živković, Nestorović, Radišić, Đurić, Sopo, Vlahović, Brnović, Vuković, Božović, Marković.
Utakmicu sudi Pavle Radovanović iz Podgorice, sa pomoćnicima Draganom Vujovićem iz Cetinja i Nikolom Razićem iz Podgorice. Četvrti sudija biće Miloš Novović iz Podgorice, a delegate utakmice biće Hazbo Mustajbašić iz Bijelog Polja.
U ostalim utakmicama sastaju se: Lovćen-Budućnost, Zeta-Sutjeska, Bokelj-Iskra, Mladost-Grbalj i Mornar-Dečić. Sve utakmice počinju u 15 časova.