Naslovna Vijesti Društvo Ponude za briket i pelet od 5. oktobra

Ponude za briket i pelet od 5. oktobra

0

Odlukom Vlade Crne Gore za opštinu Pljevlja obezbjeđena su sredstva u iznosu od 570 000 eura, od čega je 417 500 eura namjenjeno za zamjenu energenata u našoj opštini, u cilju poboljšanja uslova i kvaliteta vazduha u toku grejne sezone. Najveći dio od preostale sume, oko devedeset hiljada eura, utrošiće se na rekonstrukciju kotlarnice u Skerlićevoj ulici, saopšteno je iz Kabineta predsejdnika Opštine

Tender za nabavku briketa i peleta objavljen je 10. Septembra, a zainteresovani dobavljači svoje ponude mogu dostaviti do 5. oktobra.

Potpredsjednik opštine Ljubiša Ćurčić kazao je da su od februara ove godine počele aktivnosti u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, gdje je uključen i Mašinski fakultet kako bi se pronašla kratkoročna i dugoročna rješenja kada je u pitanju zaštita životne sredine.

„Mašinski fakultet je za naše potrebe uradio elaborat o rješavanju problema zagađenosti u Pljevljima gdje su navedene kratkoročne mjere koje bi mogle da se preduzmu, a koje bi imale pozitivan efekat u cilju poboljšanja vazduha. Jedna od tih mjera je i zamjena energenata, gdje je u skladu sa elaboratom, Vlada Crne Gore opredjelila određena sredstva za našu opštinu. Briket i pelet biće subvencionirani sa pedeset odsto ugovorene cijene“ – rekao je Ćurčić, dodajući da će energent biti dostupan svim zainteresovanim građanima, da će ga biti u dovoljnim količinama uz napomenu da se drveni briket može koristiti u svim ložištima u kojima se koristi ugalj.

Poslije isteka roka za dostavljanje ponuda (5. oktobra) uslijediće izbor najpovoljnijeg ponuđača sa kojim će biti potpisan ugovor o nabavci, takođe će se utvrditi način distribucije do korisnika.