Sport

Cerović ispisao zlatnu istoriju crnogorskog biciklizma


Prvo drumsko prvenstvo Crne Gore u biciklizmu

Na današnjem Prvom drumskom Prvenstvu Crne Gore u biciklizmu koje je održano na relciji Bijelo Polje – Pljevlja u dužini od 90km nas sugrađanin Goran – Giga Cerović član Biciklističkog kluba „Pljevlja“ ispisao zlatnu istoriju crnogorskog biciklizma osvojivši prvo mjesto u drumskom biciklizmu , iza njega je sa zaostatkom od 1 minut i 40 sekundi ostao član Ciklomonta iz Bijelog Polja olimpijac iz Bakua Demir Mulić dok je treći bio član podgoričkog „Tempa“ Davor Jašović.

giga 1
Na izuzetno teškoj stazi ,po lošem vremenu i sve što je pratilo ovo takmičenje uspio sam ono što mi je bio i zacrtani cilj ove godine a to je da posatnem šampion, to sam i uradio , nevjerovatn trka sa mnogo teških momenata kada biciklistima ne ide ništa u prilog uspio sam se domoći žljenog cilja a to je prvo mjesto. Nisam ni svjestan koliki sam uspjeh napravio , jer je ovo prva trka u istoriji Crne Gore od kada je postala nezavisna i ispisati istoriju u jednom sportu nije nimalo lako. Iako je bio planiran cilj u centru Pljevalja zbog loših vremenskih uslova on je ipak postavljen na sedmom kilometru tako da moje zadovoljstvo bi bilo jos vece da je cilj bio u centru grada . Moram po ko zna koji put da se zahvalim Opštini Pljevlja – Sekretarijatu za društvene djelatnosti na finansijskoj podršci koja do sada nikada nije izostala, jer da nije tih detalja teško da bih mogao postići ovakve rezultate, kazao je Cerović.
Ono što treba naglasiti da je u konkuranciji pionira iz Biciklistiškog kluba „Pljevlja“ vicešamion države postao Danilo Kušljević.
Ovom trkom Cerović će sa osvojenih 110 bodova znatno popraviti svoje mjesto na svjetskoj UCI listi.

BRAVO GORANE I SAMO NAPRIJED!!!
B.Dž.