Naslovna Komšiluk Bijelo Polje Italijanima prodaju Vunko?

Italijanima prodaju Vunko?

1

Stečajni upravnik Radojica Grba kazao je da će u narednih sedam dana odlučiti da li će prihvatiti ponudu Italijana, koji je želio da za sada ostane anoniman, a najavio je otvaranje fabrike obuće u kojoj bi uposlio „veći broj“ radnika

Italijanska kompanija za proizvodnju obuće jedini je ponuđač za kupovinu nekadašnjeg giganta, bljeopoljskog Vunka.

Oni su na dvadesetoj licitaciji ponudili da plate preduzeće 2,5 miliona eura, a prvobitna cijena je dostizala 12 miliona. Stečajni upravnik Radojica Grba kazao je da će u narednih sedam dana odlučiti da li će prihvatiti ponudu Italijana, koji je želio da za sada ostane anoniman, a najavio je otvaranje fabrike obuće u kojoj bi uposlio „veći broj“ radnika.

Predsjednik za zaštitu privatne svojine Branko Hajduković upozorio je da je ta cijena tri puta niža od vrijednosti zemljišta.

On je zahtijevao od stečajnog upravnika da eventualnog kupca upozna da je dio imovine Vunka pod opterećenjem, uz službenu zabilješku restitucije. Hajduković je kazao da je Italijan pristao da uplati početnu cijenu samo uz garanciju Vlade i podsjetio da su slične garancije tražili invesitori iz Turske prije tri godine.

izvor, vijesti.me

1 KOMENTAR

  1. Sramota sto se daje prostor za pricu ovom Hajdukovicu, svi znamo ko je i sta je. Ovo je 20 ta licitacija i da je to vrijedjelo vise neko bi kupio. Bogu hvala da su uzeli i da se nesto pokrene i radnicima daju plate

Comments are closed.