Naslovna Vijesti Hronika Najbližeg susjeda kosijerom posjekao po vratu

Najbližeg susjeda kosijerom posjekao po vratu

0

Pedestsedmogodišnji Vukadin Lončar iz Brvenice zadobio je teške povrede opasne po život nakon što ga je prošle večeri, oko 20 sati, u predjelu vrata kosijerom udario komšija Milko Topalović (62).
Po riječima mještana velika je sreća što je povrijeđeni Lončar nakon napada komšije hitno prevežen u Opštu bolnicu u Pljevljima, a samo zahvaljujući brzoj intervenciji ljekara Hiruškog odjelenja Opšte bolnice Lončaru je spašen život. Kako je saopšteno iz Opšte bolnice odmah po prijemu Lončara  hirurzi koji su se zatekli u ambulanti  uspjeli su da povežu povrijeđene dijelove vrata i tako spasu Ločara od sigurne smrti. Operacija je trajala više od tri sata a tom prilikom potrošeno je osam jedinica krivi. Kako smo saznali od rodbine povrijeđenog mještanina Brvenice ohrabrujuće je to što je snimak sa skenera pokazao da nije došlo do povrede vitalnih krvnih sudova na vratu, a kako smo sazanli tokom dana Lončar je došao svijesti. Direktor pljevaljske Opšte bolnice dr Zoran Tabaš saopštio je medijima da je trenutno stanje Lončara stabilno, ali da se on i dalje nalazi na intenzivnoj njezi.
Do krvavog komšijskog obračuna, koji srećom nije imao fatalni ishod, došlo je, prema nezvaničnim informacijama, nakon dugogodišnje netrpeljivosti koja je nastala zbog neriješenih imovinskih odnosa.
Topalović i Lončar iako su najbliže komšije više od 25 godina nijesu komunicirale zbog tuče koja se desila u Gradcu.
Topalović je lišen slobode od strane pripadnika policije CB Pljevlja uz krivičnu prijavu ubistvo u pokušaju sproveden Višem državnom tužiocu u Bijelo Polje na dalje postupanje.