Naslovna Komšiluk Bijelo Polje Italijanski ambasador CG Vinćenco Del Monako boravi u zvaničnoj posjeti Bijelom Polju

Italijanski ambasador CG Vinćenco Del Monako boravi u zvaničnoj posjeti Bijelom Polju

0

U okviru obilježavanja 14. sedmice italijanskog jezika u svijetu, ambasador Italije u Crnoj Gori Vinćenco Del Monako prvi put zvanično boravi u Bijelom Polju. Na sinoćnoj konferenciji za novinare održanoj u Opštini, predsjednik Aleksandar Žurić je istakao da je povod dolaska ambasadora to što do sada nijesu imali prilike da razgovaraju o Bijelom Polju, kao i to što je ambasador imao osjećaja da jedan segment bogatog kulturnog nasljeđa Italije prezentira sjeveru naše zemlje, konkretno našem gradu.

„Ovo je bilo i dobra prilika da sa italijanskim ambasadorom porazgovaramo o intenzivnijoj saradnji Bijelog Polja sa nekim od gradova u Italiji, što bi obogatilo tradicionalno dobre odnose Crne Gore i Italije“, naglasio je Žurić, dodajući da su u tom pravcu dogovorili na koji način da pronađu ono što bi bilo najkompatibilnije našim interesovanjima, možda i našim problemima i adresu u Italiji koja bi bila od pomoći u rješavanju tih problema, zaključio je Žurić.

Vinćenco Del Monako je kazao da se na neki način osjeća krivim zato što do sada nije zvanično posjetio Bijelo Polje i srećan je što je tu baš u Sedmici italijanskog jezika u svijetu. Druženje su nastavili u Centru za kulturu, gdje su odgledali italijanski film Prestaću kad poželim. Druga projekcija filma Stolica sreće najavljena je za večeras u 19 sati, a ulaz je besplatan.

 autor, radiobijelopolje.me