Naslovna Vijesti Biznis U Vektri Jakić trenutno su uposlena 143 radnika

U Vektri Jakić trenutno su uposlena 143 radnika

0

Završetkom peletare u Vektri Jakić biće uposleno oko 250 radnika. Nakon završetka investicionog ciklusa druge faze Kompanija će uposliti još oko 200 radnika.

Kompanija Vektra Jakić nakon dužeg i iscrpljujućeg stečaja  počela je sa primarnom proizvodnjom. Da bi obezbijedila dovljan broj radnika Kompanija je početkom jula raspisala oglas za 115 slobodnih radnih mjesta. Na taj oglas prijavilo se 800 zainteresovanih od kojih je u radni odnos primljeno 143 zaposlena. Sva radna mjesta u Kompaniji nisu popunjena jer nije završen investicioni ciklus. Sa početkom grejne sezone u energanu biće primljeno oko desetak radnika. Završetkom peletare biće uposleno još radnika od oglasom prijavljenih.

vektra 3

Od visokoškolskog kadra traženi su mašinski, elektro, šumarski i saobraćajni inženjeri, zatim pravnici i ekonomisti.

vektra 2

Od vlasnika Kompanije saznali smo da nije zadovoljavajuća struktura traženog kadra. Iako je cilj  Kompanije zapošljavanje domicilnog stanovništva  zbog nepovoljne strukture kadra na Birou rada biće uposlen i potreban kadar sa strane. Sa završetkom investicionog ciklusa prve faze biće uposleno oko 250 radnika a završetkom druge faze i pokretanjem finalne proizvodnje  biće uposleno oko 450 radnika.