Naslovna Najnovije vijesti Dobar početak sezone za atletičare

Dobar početak sezone za atletičare

0

Na sedamnaestom međunarodnom atletskom mitingu „Trofej Crne Gore“ u Baru , Atletski klub Rudar ostvario dobre rezultate

Međunarodni atletski miting 17. ,,Trofej Crne Gore „ održava se svake godine u Baru i predstavlja početak sezone za sve crnogorske atletičare.Ove godine učestvovalo je 120 takmičara iz 15 atletskih klubova.
Atletičari Rudara pokazli su dobru formu.Posebno raduju nastupi Emira Ćatovića i Aadma Ljiljanića.U trci na 400 m Ćatović je osvojio prvo mjesto sa vremenom od 52,1 a drugo mjesto osvojio je Ljiljanić uz vrijeme 56,1.Medalju za atletski klub Rudar na ovom takmičenju osvojio je i Goran Petrić koji je trku na 10.000 m završio sa trećim vremenom
Dobri rezultati su bili očekivani s obzirom na naporan rad ističe trener AK Rudar Budimir Jestrović kojem je u okviru takmičenja uručen Sertifikat za Međunarodnog sudiju u atletici.
Zahvaljujući prijateljima kluba Sekretarijatu za društvene dijelatnosti, Sindiklanoj organizaciji Rudnika uglja i drugim , klub je i ovoga puta uspio da skupi skromna finansijska sredstva kako bi se takmičari pojavili u Baru.
Za najbolje atletičare na sedamnaestom međunarodnom atletskom mitingu „Trofej Crne Gore“ proglašeni su Slađana Peruničić član crnogorskog Olimpijskog tima i Tomaš Đurović član AK Draževina.
Opština Bar biće domaćin i narednog atletskog dešavanmja u Crnoj Gori. Za 1.maj je zakazan Međunarodni atletski miting koji će okupiti veliki broj takmičara iz Crne Gore i regiona.Ukoliko finnsijska situacija bude povoljna . učestvovaće i AK ,,Rudar“ čiji takmičari , zbog nedostatka uslova , treninge često obavljaju u Prijepolju na stadionu koji ima atletsku stazu presvučenu tartanom za razliku od Gradskog stadiona u Pljevljima.