Naslovna Najnovije vijesti Rudar sjutra u „Adi“ dočekuje Berane 2003

Rudar sjutra u „Adi“ dočekuje Berane 2003

0

Sjutra derbi
Rukometaši Rudara sjutra od 19 sati u Sportskom centru “Ada” dočekuju ekipu Berana 2003. Po svemu sudeći pobjednik ove utakmice već bi obezbjedio prvoligaški status.
Derbi 8. kola Druge lige za rukometaše navjerovatnije će dati odgovor ko će direktno u Prvi ligu. Utakmice Rudara i Berana uvijek su bile derbi, pa i sada kada ova su dva tima trenutno drugoligaši. Sudeći po trenutnoj formi Rudar u ovu utakmicu ulazi kao favorit, jer je prošle sedmice u Baru savladao Mornar 7 sa ubjedljivih 17 golova prednosti 38:21. Berane su u nastavku prvenstva odigrali dvije utakmice, pobijedili su kao gosti Komove sa 33:28, a uslovno kao domaćini tijesno su savladali Plav sa 17:15.
Trenutno tim Berana 2003 je prvi na tabeli sa 11 bodova, a Rudar je drugi sa 8, ali i utakmicom manje. U slučaju pobjede Rudar je najvjerovatnije obezbjedio prvo mjesto, jer bi teško mogli da izgube utakmicu do kraja. Do kraja drugog kruga, nakon ove utakmice ostala su dva kola. Rudar gostuje Komovima i dočekuje Plav. U treći krug, koji se valjda samo igra samo zbog dnevnica sudija i delegata i traje do 5. maja, Rudar bi ušao kao prvoplasirani tim i bio bi domaćin glavnom konkurentu, Beranama.