Naslovna Komšiluk Priboj Priboj, Prijepolje – Nakon nekoliko kišnih dana u Priboju i Prijepolju se...

Priboj, Prijepolje – Nakon nekoliko kišnih dana u Priboju i Prijepolju se pokrenulo nekoliko velikih klizišta

0

Priboj, Prijepolje – Nakon nekoliko kišnih dana u Priboju i Prijepolju se pokrenulo nekoliko velikih klizišta, koja prete da izazovu katastrofu.

Pored onog u pribojskom naselju Glišina voda koje preti da pedesetak kuća svakog časa stropošta na prugu Beograd-Bar i magistralni put ka međunarodnom graničnom prelazu Uvac, ponovo je aktivirano klizište u gradskom naselju Jarkovac, čime je ugroženo desetak stambenih objekata i presečena lokalna saobraćajnica.

Veliko klizište u Pribojskoj Banji ovih dana se delom sanira izvođenjem radova na adaptaciji i renoviranju objekta Rehabilitacionog centra i banjskih bazena.

Kako je nedavno saopšteno iz Direkcije za izgradnju opštine Priboj i Sektora za vanredne situacije, ova lokalna samouprava već duže vreme traži od nadležnih ministarstava, sada i zajedno sa ŽTP Beograd, da se obavi hitna sanacija klizišta Glišina voda, kao i onog u Jarkovcu.

Nadležna ministarstva su sačinila projekat sanacije velikog klizišta u Pribojskoj Banji, finansirala su i deo njegove realizacije, a očekuje se da će adaptacijom objekata u ovom lečilištu biti rešen i problem klizišta koji je u minulim godinama izazvao ljudski faktor.

U opštini Prijepolje nekoliko klizišta na magistralnom putu ka Crnoj Gori kanjonom Lima opasno prete. Ni nakon njihove sanacije ne miruju, pa se i ovih dana grade novi podzidi uz magistralni put, a nekoliko ih je aktivno na seoskim pordučjima, gde ugrožavaju određeni broj objekata.

Glas zapadne Srbije