01 Najnovije vijesti

Termoelektrana Pljevlja zagađuje kada padne mrak


NVO „Da zaživi selo“ je, u okviru projekta Pljevaljska eko patrola, konačno, posle više bezuspješnih akcija, uspjela jutros da usnimi otpadne vode iz Termoelektrane Pljevlja. Naime, radi se o direktnom ispuštanju otpadnih voda koje idu cijevima iz TE prema šljakištu Maljevac, a koje se najčešće preko noći direktno ispuštaju u rijeku Vezišnicu. Noću se ove otpadne vode ispuštaju, kako nebi bilo primjetno i alarmirano. Boja ovih otpadnih voda je boje kreča, i nakon ušća Vezišnice u Ćehotinu, i sama Ćehotina poprima ovu boju. Ne može sve ni da se predpostavi šta sve teče ovim vodama… U jutarnjim časovima se privija ventil koji je zabilježen na fotografijama, međutim bijela voda je i nakon privijanja ventila vidljiva nizvodno.

021

Ove fotografije smo zabilježili danas, 25 februara, u ranim jutarnjim časovima.

„Termoelektrana je najveći pljevaljski zagađivač, koja se sa svojom društvenom neodgovornošću može svrstati u sami vrh svjetske crne liste. Ova fabrika proizvodi struju, koja žicama ide u neke srećnije krajeve, dok Pljevljacima ostaju zagađeni svi segmenti životne sredine, i voda, i vazduh i zemljište. Rijeka Vezišnica je, od mjesta ulivanja ovih otpadnih voda TE i ušća Paleškog potoka, potpuno mrtva, u njoj nema nikakvog života, sterilna je. Usled ulivanja Vezišnice u Ćehotinu, ove zagađujuće materije po živi svijet rijeke akumuliraju se u rečnu floru i faunu. Napominjemo da se riba, upecana nizvodno od Vezišnice, konzumira kao hrana, i pored svih saznanja o štetnim materijama u vodi. Treba istaći da ribe u svom organizmu akumuliraju do 5 puta veću koncetraciju zagađujućih materija u odnosu na sredinu u kojoj opstaju“ – kaže Vaso Knežević, izvršni direktor ove organizacije.

Ovaj slučaj će biti prijavljen Upravi za inspekcijske poslove Crne Gore, preko Službe za zaštitu životne sredine.

022

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

14 comments on “Termoelektrana Pljevlja zagađuje kada padne mrak

 1. danilo

  Има ли ико паметнија посла осим да виси на овом порталу и свађа се сам са собом?
  Видим неки људи пљују по еколозима,други их хвале,уопште ми није јасно чему уствари служи овај портал? Да ли је pvportal.me ту како би неки људи лијечили своје комплексе?
  Ако некоме сметају активности НВО из Пљеваља нека то јавно саопшти па да се види у чему је његов проблем можда неко може и да му помогне у решавању тог проблема,или да му се обезбиједи стручна медицинска помоћ јер очигледно је случај зрео за посматранје.

 2. Cola

  Ova osoba pokusava da sebe predstavi kao vise osoba – istovremeno, pa se nekad potpise kao Majda, nakad kao Enisa, cas je Milo, a cas Filip ili neko drugi, ali uvijek koristi sipaticne pseudonime. Pv portal mu je opsesija.
  Cas je musko, a cas je zensko.Cas napada jednog pa onda uzvrati onom drugom odnosno sam – sebi?! Tako pokusava zavaditi komentatore i izazvati svadju i podzrenje.
  Medicina ima objasnjenje za ovakve pojavne oblike ludila.
  Inace ta osoba je u papirima musko, ali samo u papirima.Ovo je jedan mucenik kome je odavno bilo mjesto u Dobroti, ali izgleda nema dovoljno mjesta posto su mu i neki od clanova porodice u toj ustanovi.
  Zato molim sve komentatore za razumijevanje za ovog mucenika.
  Vjerujem da ni njemu nije lako, jer kako objasniti ovoliki izliv emocija i ovoliku kolicinu mrznje na obican novinski tekst.
  Pozdrav svima i hvala na razumijevanju. (ne za mene vec za mucenika)

 3. Baba Stojana

  Misevi mali da vas nisam cula da progovorite ni jedne. Da je ovo u Nikšiću ili u Titogradu diglo bi se pola Crne Gore, bila bi piska do neba, a ovde može sve jer su pljevljaci poltrončine i ulizice i rođeno dijete bi dali za šaku vlasti i šaku para. Zato bagro prismrdite tu i trpite kao i do sad.

 4. eko

  Provjeriti rad filtera noću , pogledajte malo grafikon PM 10 črstica na ovom portalu iz sata u sat . Potvrdila se moja sumnja da se noću isključuju …….

  • Lala

   Kako se ovim NVO žuri da Pljevljima bude bolje, jado moj, kako se upinju da nas odvedu u Evropu… Nalijepi tri plakata na tri drveta, napravi okrugli sto ili pokupi plastične flaše, pošalji novinama tekst, uzmi pare i to predstavi kao nevjerovatan podvig… A šta ste radili proteklih 30 godina i zašto državi Crnoj Gori i Pljevljima u njoj nije bolje? E ne može joj biti bolje dok ne stave pod kontrolu ove nevladine organizacije kao što je Putin u Rusiji uradio .

   • sve za selo

    A ko tebe drzi pod kontrlolom Mitre, sta si uradio za ovih 30 godina ili svojih 50 , nista. Dignes malo galame a ovi iz rudnika i termoelektrane znajuci da sdu u prekrsaju nuvjek daju koju stoju ili plate kancelariju a tu usutis ili mozda plate koji rucak. Predstavljas se ko ekolog koju ti skolu imas nikavu, koliko imas radnoig staza nista, koje su tio tvoje kvalifikacije osim bezobrazluka.\Sta si radi 91. i 92. sta ranije koliko si puta privodjen od malih nogi do sada, koliko krivicnih dijela, a koliko onih koje ti je gospodar zatasko a ti to oduzio, odradio na drugi nacin.Koliko imas ljudi u organizaciji ti samo a nekolke nvo
    Sad napadas skolovane korekne i ljude koji nesto rade.

    • Varga

     Како је претварање једна од оних особина које лако прелазе у навику и постају стил живота, они који га прихвате по правилу имају потребу да често мењају маске. Јер, живот свакодневно доноси нове ситуације и околности којима треба прилагодити свој стил, па је стога потребно научити и како се на брзину мењају ставови и мишљења.
     Зато нису ретке ситуације у којима ћемо чути како једна особа износи став потпуно супротан у односу на онај који је саопштила тек неки минут раније, у другом окружењу.

 5. Poledica

  Bitno je da smo uzeli 3 mil. kredita za postrojenje za prečišćavanje gradske kanalizacije. Koja je svrha tog postrojenja, najbolje se vidi sada….

 6. Demokrata

  Mlako,mlako…Opet se prica skrece na manje vazne ekoloske probleme,mada ovog puta je dosta blizu prave mete. Glavno zariste zagadjenja je dimnjak TE i cestice koje emituje u vazduh,potom u zemljiste i vodu da bi se sve to naslo u hrani i organizmu nas i nase djece. Za ovim problemom idu Maljevac i Jagnjilo,zatim crna tacka u Gradcu pa tek na 10-om mjestu po tezini problema dolaze problemi koji su lako rjesivi. Dakle,gospodo iz NVO poradite na ovih 3-4 krupna i tesko rjesiva problema a ne ovako da nabacijete penal ovima iz vlasti koji ce rado prihvatiti da eliminisu ove „manje opasne“ zagadjivace samo da bi se zamaglila prica o onim vise opasnim.

 7. Lala

  Pa vi iz NVO „Da zaživi selo“ bar budite malo orginalni ne morate stalno kopirati Breznicu.

  http://pvportal.me/2014/02/termoelektrana-pljevlja-zagaduje-kada-padne-mrak/

  NVO „Da zaživi selo“:
  „…„Termoelektrana je najveći pljevaljski zagađivač, koja se sa svojom društvenom neodgovornošću može svrstati u sami vrh svjetske crne liste…“

  http://pvportal.me/2014/02/umjesto-izvinjenja-kriju-javasluk/

  NVO „Breznica“: …“Društvena odgovornost jedne kompanije se ogleda u tome koliko ista ulaže, odnosno vraća novčanih sredstava lokalnoj zajednici u kojoj generiše prihode, na dobrovoljnoj osnovi za razvoj iste.
  Koliko je nama poznato TE Pljevlja može slobodno konkurisati za društveno najneodgovorniju kompaniju na prostoru jugoistočne Evrope. Neodgovornost i to ona koju propisuje Zakon, je nešto što se ne koristi niti primjenjuje u poslovanju pomenute TE, poručuju uz “Breznice”…“

  • goga

   A ti sjedi po koaficima i zamlacuj ovaj narod nebuloznim komentarima.Tvoji komentari na svaki tekst na pvportalu i lijepljenje grada raznim plakatama i pod raznim imenima najveci su tvoji dometi

Comments are closed.