Naslovna Vijesti Društvo Ševari i Brdo u oblaku dima

Ševari i Brdo u oblaku dima

3

U okviru Pljevaljske eko patrole, NVO „Da zaživi selo“ je zabilježilo ekološku nesavjesnost pojedinih mještana naselja Ševari, koji su palili okolne livade i otpad. Vatra se proširila na veću površinu, usled vjetra, i naselje Ševari i Brdo su bili u dimu. Ove fotografije su zabilježene danas, 17 februara u 16.10 h na pomenutom mjestu. Po govoru mještana, paljenje okolnih livada i otpada je bilo i proteklih dana. Slučaj će biti prijavljen komunalnoj policiji.

Ova situacija govori o nama pojedincima, kojih u Pljevljima, na žalost, ima veliki broj, a koji nemaju ekološku svijest niti savjest, počev od onih koji ne vode računa prilikom odlaganja užarenog pepela u kontejnere, do ovakvih i sličnih slučajeva.

vatra 3

vatra

Svi se bune, a niko od nas samih ne pokušava da mijenja prvo sebe samog!

3 KOMENTARA

  • ne oni imaju svoje NVO
   sto plate primaju nto je sigurno , sto bi nesto i radili
   a ovamo je dobro ugrabiti koji projekat i mediski se afirmisati

 1. U normalnoj drzavi se zna ko treba i na koji nacin da reaguje, ko je odgovoran i ko snosi posledice.Na zalost ovde imamo situaciju da pojedinac koji je ne samo sto je neodgovoran, vec je pocinilac krivicnih djela iz oblasti ziv. sredine.,zakona o zastiti prirode .. izazivanja opste opasnosti i dr. direktno odgovoran i treba biti procesuiran.
  Na nasu zalost mi ovde namamo uredjen sistem, nemamo tuzioca, namamo sudija, namamo policiju, a na zalost namamo ni mozga da ne radimo ovakve stvari, tako da je sve prepusteno na volju budalama kojih je pun grad.
  E u takvim situacijama imamo tamo neke kvazi NVO koje samo pricaju bajke i kao fol brinu za zivotnu sredinu i gradjane uzimajuci pare za ovakve „projekte“.
  Pitam se zasto gospodin za koga cujem da radi u opstinskoj ekoloskoj sluzbi ovo ne radi u sklopu posla za koji prima platu od svih gradjana Pljevalja, vec to radi dodatno kao nekakav projekat za koji dobija novac??
  Mislim da je nepotrebno pozivati nekog na svijest vec je trebalo da slucaj prijavi policiji (ne komunalnoj vec ovoj drugoj) da se otkrije podmetac pozara i da se isti privede pravdi.
  E lakse od toga ( i bezbolnije) je „ukazati“ na problem putem medija da bi se donatoru dostavio tekst da je „ekoloska“ patrola otkrila slucaj. Ovako je mogao svaki gradjanin da uradi isto, da nekog tamo nesavjesnog pozove na savjest?! Nijde veze !

Comments are closed.