Sport

Ivan Fatić potpisao za Rudar


Rudar sjutra putuje u Budvu gdje će ostati do početka prvenstva

Fudbaleri Rudara sjutra putuju u Budvu gjde će ostati 25 dana, tačnije do utakmice sa Grbljem. Prvoligaš iz najsjevernijeg grada u Crnoj Gori, neće se iz Budve vraćati u Pljevlja, već će otići na megdan Grblju, koji im je protivnik u prvom kolu proljećnjeg dijela prvenstva. Dan prije polaska u Budvu pristupnicu za Rudar potpisao je Ivan Fatić.

Ne treba trošiti riječi o kvalitetima Ivana Fatića, koji je u Italiji promijenio nekoliko klubova, igrač koji ima nekoliko reprezentativnih nastupa, igrač čiji ljudski i igrački kvaliteti znače ekipi. Radi se o igraču koji je ponikao u Rudaru i ostavili smo mogućnost da u slučaju povoljnog inostranog angažmana Ivan i u ovom prelaznom roku može da napusti klub, kazao je trener Rudara Mirko Marić. Ono što je sigurno ka Budvi će krenuti golmani: Radanović, Vukliš, Krsmanović. Igrači: Bajić, Šljivačanin, Gordić, Sekulić, Fatić, Tomašević, Vuković, Igumanović, Bambur, Golubović, Gazivoda, Mijušković, Gačević, Gardašević, Jeknić, Đurić, Kato, Jovanović, Marković, Nestorović, Vlahović, a u Budvi će se ekspediciji Ruda priključiti Japanac, koji igra na pozici špica. Trener Mirko Marić zadovoljan je dosadašnjim dijelom priprema.

Momci su dobro radili i ako ostane ova ekipa na okupu očekujem mnogo bolje rezultate nego jesenas. Neću da obećavam plasman u Evropu, ali to se, ponavljam ako ostane  ovaj tim, nameće samo od sebe, konstatovao je Marić.

Rudar će, već 2. februara odigrati prvi kontrolni meč u Budvi, a protivnik Rudara biće ekipa Jedinstvo Putevi. Dva dana nakon toga Pljevljaci će odmjeriti snage sa Petrovcem, a 7. februara protivnik Rudara biće Bokelj. Pripremna utakmica sa Mogrenom zakazana je za 9. februar.

Ostali su nam slobodni termini 12. i 15. februar. Siguran sam da ćemo u tim terminima naći adekvatne protivnike. Ja bih iskreno volio da to budu prvoligaši iz susjednih zemalja, malo jači protivnici, jer je to završni dio priprema i da vidimo na čemu smo. Generalna proba zakazana je za 18. februar, a protivnik će nam biti Igalo, kazao je Marić.

Fudbalski šampionat Crne Gore nastavlja se u utorak 25. februara utakmicama 18. kola, a Rudar će gostovati ekipi Grblja, a debi pred svojom publikom imaće 1. marta kada pod Golubinju dolazi Budućnost.

Šćepanović na pozajmici u Bokelju

Pored Jovančova, Ćosovića, Kovačevića i Šinika, Rudar je napustio i Edi Rustemović, koji će najvjerovatnije pristupiti ekipi Pljevalja, a Srđan Šćepanović ovu polusezonu provešće u Bokelju kao pozajmljen igrač. Šćepanović je već jednom nastupao za Bokelj, gdje je imao značajnu minutažu.

Srđan Lido Kljajević treniraće u Budvi golmane Rudara

Strateg Rudara Mirko Marić potvrdio nam je da će Srđan Lido Kljajević, doskorašnji pomoćnik Dragana Radojičića u ekipi Sutjeske pojačati stručni štab Rudara.

Istina je da smo dogovorili saradnju tokom priprema u Budvi. Kljajević će biti sa nama. Njegovo iskustvo znači pogotovo u radu sa golmanima. O daljoj saradnji ćemo se dogovarti u Budvi. Kljajević je u Rudar dobro došao uvijek, on dolazi u Rudar kao u svoju kuću, već poznaje golmane tako da će samo nastaviti tamo gdje je stao prije godinu i po, naglasio je Marić.