OLYMPUS DIGITAL CAMERA Vijesti

„Delije Pljevlja“ posjetile „Zračak nade“


 Posjeta Udruženja navijača Crvene Zvezde “ Delije Pljevlja“ djeci sa smetnjama u razvoju NVU „Zračak nade“

Naši sugrađani, navijači Crvene Zvezde – Delije, su povodom dana  „Svetog Save” posjetili udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju “Zračak Nade”. Od sredstava koja su prikupljena samoinicijativno od članova iz Udruženja navijača, darivali su djeci iz NVU “Zračak Nade” i JU Dnevni centar Pljevlja poklon paketiće kao i na drvetu ugraviranu posvetu mališanima iz udruženja “Zračak Nade” kao uspomenu na njihovo druženje. Ovom prilikom navijači su rekli da će ovakve posjete postati tradicionalne, odnosno da će svake godine na dan Svetog Save posjećivati mališane u našem gradu i pokušaće da organizovanjem akcija prikupljanja sredstava svaki put obraduju djecu poklonima.

Djeca su uživala u druženju sa tridesetak navijača u igri i zabavi.Ovi mladi ljudi su pokazali još jedanput da sport-odnosno navijanje je u uskoj vezi sa humanošću i plemenitošću. Ovakve posjete daju podstrek kako roditeljima djece sa smetnjama u razvoju tako i svim ljudima koji su neposredno uključeni u rad sa njima.

Stvaranje inkluzivnog društva je proces  koji zahtjeva uključivanje svih aktera, tako da se ovim putem najtoplije zahvaljujemo navijačima na posjeti našoj djeci –  rekli su nam iz „Zračka nade“