Brana i poslovni prostori-Pljevlja Vijesti

Brane građene ove godine


Iz NVO „Da zaživi selo” demantovali navode Esada Delića

Prije sedam dana „Dan” je pokrenuo priču o bespravnoj gradnji brana na rijeci Vezišnici, ali inspekcijske službe još nijesu ništa preduzele. Vlasnika imanja do izgrađenih brana Esada Delića, koji je tvrdio da su one sagrađene prije godinu i po, demantovali su aktivisti NVO „Da zaživi selo”.
– Nije tačno da su brane građene prije godinu i po dana. Na rijeci Vezišnici je u proljećnim mjesecima bila izgrađena samo jedna brana, a druge dvije koje danas postoje sagrađene su tokom ljetnjih i jesenjih mjeseci ove godine – tvrdi izvršni direktor NVO „Da zaživi selo” Vaso Knežević.
On je pojasnio da su aktivisti ove organizacije u proljeće ove godine snimali tok rijeke i nijesu snimili brane.
– Pozivam inspekcijske službe da poruše nelegalno sagrađene brane. Ne mogu iz Uprave za inspekcijske poslove da prebacuju odgovornost na lokalnu komunalnu službu, a lokalna služba na njih. Mora da se postupi po zakonu i porušiti brane – kazao je Knežević.
Izgradnja brana na rijeci Vezišnici prijavljena je Upravi za inspekcijske poslove. Sa te adrese je odgovoreno da je to nadležnost pljevaljske komunalne policije, što je s druge strane odbačeno kao netačno. Vlasnik imanja Esad Delić tvrdi da ne zna kada su brane sagrađene, ko ih je i zbog čega sagradio, te da se to desilo kada on nije bio vlasnik imanja. Ostaje da se vidi šta će se dalje dešavati sa nelaglno sagrađenim objektima.
Dan


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

9 comments on “Brane građene ove godine

 1. Allem P

  A dobro je da je Vaso progovorio, ali tek onda kada su ga poceli prozivati komentarima na portalu.
  Moram Vaso da ti kažem da si i ti postao lovac na NOVAC, kao Ruždija.
  Moraću i ja u cilju sticanbja materijalnih dobara da osnujem jednu NVO.Sad je postalo IN imati NVO sa zvucnim mimenom „Husein Paša“,“Božo Bjelica“, „Da zaživi selo“, „Da zaživi grad“…, Da li ima neko predlog za neki zvučni naziv moje nove NVO ??

  Pozdrav,

  • sekundara

   Potpuno se slazem druze…99% NVO je samo dobar nacin da se zakaci koja parica tako sto ces nekome stajati na putu pa ti on plati da se sklonis ili ti unaprijed plati da radis i pricas za njega i njegov interes.
   Dobro si i to uocio po pitanju imena i sasvim je tacno. Ime ti je vazno jer sto je iritantnije i glamuroznije stedis na reklami pa su to neki Centri, Mreze, Instituti, Direkcije i ti mislis to je zaista tako kad odjednom vidis neki siljokuran sa tri razreda osnovne skole preko noci postao expert za sve i svasta ili neka nasminkana ,oku prijemciva damica, jedva cita ono sto su joj drugi napisali i ne daj boze da je ko sta priupita.

  • Pravda

   Kad je Esad(nevalja mu ime) u pitanju pozivate na rušenje (kao i 90 -tih) !!!!Što dušebrižniče Kneževiću ne poziveš inspekcije za zgradu iza Pljevljske banke koju prave bez dozvole tvoji partijski saborci(sekretarica predsjednika opštine) ili objekte Gama coma ispod Đuline Guke!!!Ali njihov dres ti odgovara!
   Jesi li ti imao dozvolu za izgradnju drvenih baraka po krakalicama,Gradcu ….?

 2. ĐED JOVO

  Svi se prave ludi i mutavi,pa se još pitaju odakle brane na Vezičnici.
  A,i vrabci na grani su viđeli da se ljetos radilo cijelo ljeto na izgradnji istih.
  Ovo nije kutija šibica pa se sakrije u đžep i niko ne vidi šta se radi i šta je sagrađeno.
  Sa magistrale koja prolazi iznad Skadra na Bojani sagrađenog od strane Delića,se mogu viđeti i sagrađene brane.
  Ali pošto nikome ne ide da se zamjera gospodinu Deliću (telećoj smrti) to mu je nadimak za neupućene,jer ovi veći iz opštine i inspekcijskih službi kada ga podsjete dobiju koji kilogram mesa po nižoj cijeni od tržišne,ovi manji iz NVO-a i ostalih institucija dobiju po koi opornjak i prdalo niko neće ni da prijavljuje ni šta da preduzima.
  Gospodin Delić nesmetano zida čardake,otvara klaonice,gaji piliće i pregrađuje Vezičnicu sa branama da bi u sklopu imanja imao i ribnjak.
  Možda neupućeni misle da on pregrađuje Vezičnicu da bi napravio bazene koi bi služili građanima Pljevalja i okolnih mjesta za kupanje i rashlađivanje u vrelim ljetnim mjesecima,a ujedno da ih skloni sa borovičkog jezera čija je voda opasna po ljutsko zdravlje.
  Zato gospodine Deliću,BUJRUM – samo nastavi zidaj,pregrađuj,zaograđuj i kolji,jer što više (telećih glava) više i opornjaka i prdala.Dosta se i Vezičnica širila,treba je malo skupiti i ukrotiti a ti to možeš.

  • Pravda

   Kad je Esad(nevalja mu ime) u pitanju pozivate na rušenje (kao i 90 -tih) !!!!Što dušebrižniče Kneževiću ne poziveš inspekcije za zgradu iza Pljevljske banke koju prave bez dozvole tvoji partijski saborci(sekretarica predsjednika opštine) ili objekte Gama coma ispod Đuline Guke!!!Ali njihov dres ti odgovara!
   Jesi li ti imao dozvolu za izgradnju drvenih baraka po krakalicama,Gradcu ….?

Comments are closed.