Naslovna Komšiluk Bijelo Polje Držao arsenal u kući

Držao arsenal u kući

0

Policija u Bijelom Polju zaplinila veću količinu oružja

Policija je, prilikom pretresa kuće u Bijelom Polju, pronašla i oduzela veću količinu oružja i municije. Policijski službenici su u petak veče pretresli porodičnu kuću u mjestu Dolac, kao i stan i druge prostorije u Bijelom Polju, u kojima živi i boravi P.V. (58) iz tog grada.

Službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje su, kako je saopšteno iz Uprave policije, prilikom pretresa pronašli i oduzeli automatsku pušku „Heckler & Koch“ N MP-5, dvije automatske puške marke „Tompson submachine“, automatski pištolj marke „Scorpion“ sa futrolom, pištolj marke „CZ – Para“, pušku sa drvenim kundakom i mehanizam puške.

GetImage

Policija je pronašla i kružni okvir sa 50 metaka, četiri okvira puške „Tompson“ sa 38 metaka, pet okvira pištolja „Scorpion“ sa 61 metkom, dva okvira „Heckler & Koch“ sa 33 metka i okvir „CZ – Para“ sa deset metaka.

-Oružje, okviri i municija su upućeni u Forenzički centar na vještačenja, nakon kojih će se zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Bijelom Polju izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela. Kriminalistička obrada u ovom predmetu je u toku“, saopšteno je iz Uprave policije.