Naslovna Sport Fudbal FK „Pljevlja“ uložila žalbu na odluku takmičarske komisije

FK „Pljevlja“ uložila žalbu na odluku takmičarske komisije

1

Kome smetaju Pljevlja?

Takmičarska komisija Fudbalskog Saveza Crne Gore odlučila je da pošto su sve ekipe, učesnice baraža II lige osvojile isti broj bodova tačnije 6, a na osnovu gol razlike i međusobnih susreta u II Fudbalsku ligu Crne Gore dalje idu, FK „Kom“ i FK „Cetinje“. Predsjednik ove komisije Božidar Mićunović potpisao je ovu odluku u kojoj se navodi da je FK „Kom“ osvojio prvo mjesto zbog pozitivne gol razlike, dok je FK „Cetinje“ zauzeo drugo mjesto na osnovu boljeg rezultata u međusobnom duelu sa FK „Pljevlja“.

Nakon ovakve odluke Takmičarske komisije predstavnici uprave FK „Pljevlja“ odlučili su da reaguju saopštenjem za javnost u kome negiraju ovakav stav komisije, pozivajući se na propozicije za odigravanje baraža za popunu II Fudbalske lige CG , član 23.

U saopštenju FK „Pljevlja“ dalje stoji da će uprava ovog kluba uložiti prigovor Takmičarskoj komisiji, Izvršnom odboru Fudbalskog Saveza Crne Gore kao i prvo i drugo stepenoj komisiji za žalbe Fudbalskog Saveza CG.

Kao potvrdu svojih navoda da se direktno radi protiv FK „Pljevalja“ u saopštenju se dalje navodi i problem utakmice odigrane između FK „Kom“ i FK „Cetinje“ koja je prekinuta u 85 om  minutu, prilikom dosuđenog penala za domaćina. Gostujući igrači napali su glavnog sudiju, utakmica je prekinuta, a incident je protekao bez posljedica koje bi trebale biti u vidu oduzimanja bodova. Pitamo se da li se negdje u svijetu fudbala tolerišu ovakva nasilna ponašanja bez sankcija, navode dalje predstavnici FK „Pljevlja“. Slijedeći primjer je utakmica odigrana 3 dana kasnije na Cetinju gdje je direktna meta bio FK „Pljevlja“. Situacija se ponavlja, napad i nasilničko ponašanje u poluvremenu utakmice kada su trener i igrači brutalno pretučeni na očigled policije. Igrač FK „Pljevlja“ Adi Bambur sa dobijenom povredom nije mogao da nastavi ovaj susret. O ovoj situaciji napravljen je službeni zapisnik ali je FK „Cetinje“ prošao bez posljedica.

U saopštenju FK „Pljevlja koje potpisuje direktor kluba Saša Drobnjak stoji da su ob.je ekipe na utakmicama u Pljevljima dočekane na visokom nivou što mogu potvrditi i delegati utakmica.

U saopštenju se dalje navodi da FK Kom ima bolju gol razliku ,ali su tri gola upisana administrativnim putem i da ti golovi nisu postignuti na terenu.

Da li ovakvim odlukama predstavnici Takmičarske komisije otvoreno pokazuju da im je cilj da ugase FK „Pljevlja“ u kome igraju isključivo pljevljaci , klubu kome se ovakva šteta nanosi već drugi put. Naime prošle godine ne svojom krivicom nego zbog administrativne greške nekoga , kome, očito smeta ovaj klub nismo stekli pravo učešća u II oj crnogorskoj ligi, zaključuju se u saopštenju FK „Pljevlja.“

1 KOMENTAR

  1. A da malo igrate fudbal, i da pobjedite nekoga!!!!
    Na terenu ste trebali da pokazete da ste bolji od svih a ne preko novina,
    imate srce ali treba jos nesto, ZNANJE I RAD!!!

Comments are closed.