Najnovije vijesti

FK „Pljevlja“ uložila žalbu na odluku takmičarske komisije


Kome smetaju Pljevlja?

Takmičarska komisija Fudbalskog Saveza Crne Gore odlučila je da pošto su sve ekipe, učesnice baraža II lige osvojile isti broj bodova tačnije 6, a na osnovu gol razlike i međusobnih susreta u II Fudbalsku ligu Crne Gore dalje idu, FK „Kom“ i FK „Cetinje“. Predsjednik ove komisije Božidar Mićunović potpisao je ovu odluku u kojoj se navodi da je FK „Kom“ osvojio prvo mjesto zbog pozitivne gol razlike, dok je FK „Cetinje“ zauzeo drugo mjesto na osnovu boljeg rezultata u međusobnom duelu sa FK „Pljevlja“.

Nakon ovakve odluke Takmičarske komisije predstavnici uprave FK „Pljevlja“ odlučili su da reaguju saopštenjem za javnost u kome negiraju ovakav stav komisije, pozivajući se na propozicije za odigravanje baraža za popunu II Fudbalske lige CG , član 23.

U saopštenju FK „Pljevlja“ dalje stoji da će uprava ovog kluba uložiti prigovor Takmičarskoj komisiji, Izvršnom odboru Fudbalskog Saveza Crne Gore kao i prvo i drugo stepenoj komisiji za žalbe Fudbalskog Saveza CG.

Kao potvrdu svojih navoda da se direktno radi protiv FK „Pljevalja“ u saopštenju se dalje navodi i problem utakmice odigrane između FK „Kom“ i FK „Cetinje“ koja je prekinuta u 85 om  minutu, prilikom dosuđenog penala za domaćina. Gostujući igrači napali su glavnog sudiju, utakmica je prekinuta, a incident je protekao bez posljedica koje bi trebale biti u vidu oduzimanja bodova. Pitamo se da li se negdje u svijetu fudbala tolerišu ovakva nasilna ponašanja bez sankcija, navode dalje predstavnici FK „Pljevlja“. Slijedeći primjer je utakmica odigrana 3 dana kasnije na Cetinju gdje je direktna meta bio FK „Pljevlja“. Situacija se ponavlja, napad i nasilničko ponašanje u poluvremenu utakmice kada su trener i igrači brutalno pretučeni na očigled policije. Igrač FK „Pljevlja“ Adi Bambur sa dobijenom povredom nije mogao da nastavi ovaj susret. O ovoj situaciji napravljen je službeni zapisnik ali je FK „Cetinje“ prošao bez posljedica.

U saopštenju FK „Pljevlja koje potpisuje direktor kluba Saša Drobnjak stoji da su ob.je ekipe na utakmicama u Pljevljima dočekane na visokom nivou što mogu potvrditi i delegati utakmica.

U saopštenju se dalje navodi da FK Kom ima bolju gol razliku ,ali su tri gola upisana administrativnim putem i da ti golovi nisu postignuti na terenu.

Da li ovakvim odlukama predstavnici Takmičarske komisije otvoreno pokazuju da im je cilj da ugase FK „Pljevlja“ u kome igraju isključivo pljevljaci , klubu kome se ovakva šteta nanosi već drugi put. Naime prošle godine ne svojom krivicom nego zbog administrativne greške nekoga , kome, očito smeta ovaj klub nismo stekli pravo učešća u II oj crnogorskoj ligi, zaključuju se u saopštenju FK „Pljevlja.“


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

One comment on “FK „Pljevlja“ uložila žalbu na odluku takmičarske komisije

  1. nikola

    A da malo igrate fudbal, i da pobjedite nekoga!!!!
    Na terenu ste trebali da pokazete da ste bolji od svih a ne preko novina,
    imate srce ali treba jos nesto, ZNANJE I RAD!!!

Comments are closed.