Naslovna Sport Fudbal Brejk Cetinja pod Golubinjom

Brejk Cetinja pod Golubinjom

0

Baraž za ulazak u Drugu ligu

Pljevlja-Cetinje 1:2 (1:2)

Stadion pod Golubinjom. Gledalaca oko 1.200. Sudija Miraš Cerović 1,5 (Podgorica). Pomoćnici: Miloš Asović 1,5 (Berane) i Marjan Paunović 1,5 (Berane). Strijleci: Mrdak u 38. minutu za Pljevlja, a S. Vujović u 12. i Đikanović u 22. minutu za Cetinje. Žuti kartoni: Bašić, Anđelić, Bambur (Pljevlja), Kato, Martinović, Vušurović i I. Vujović (Cetinje).

PLJEVLJA: Jelovac 0,5, Bašić 0,5 (od 60. Cmiljanić-), Anđelić 1 (od 60. Petrić-), Vuković 1,5, Jović 0,5, Mitrović 1, Karađić 1, Joksimović 0,5 (od. 46. Drašković 1), Bambur 1, Vrećo 1, Mrdak 1.

CETINJE: Kato 1,5, Đikanović 1,5, Pejović 1,5, Novović 1,5, Belada 2, Stanojević 1, Martinović 1, Radunović 1 (od 58. I. Vujović-), Ćeranić 1, Vujović 1,5 (od 60. Tatar), Vušurović 1 (od 80. Bigović).

Nisu Cetinjeni juče iznenadili Pljevlja, koliko su Pljevlja neprijatno iznenadila, nenadano veliki broj ljubitelja fudbala na tribinama pod Golubinjom. Cetinje je zasluženo odnijelo bodove iz Pljevlja koje im je domaćin servirao na tacni. Dva poklona bila su dovoljna za velika tri boda koja Cetinje vraćaju i igru za plasman u Drugu ligu nakon poraza od Koma u prvom kolu na svom terenu.

Igrao se 12. minut, kada su jednu loptu koja je dugo putovala se polovine gostiju nijemo posmtrali odbrambeni igrači Pljevlja, a golman Stefan Jelovac kasnim istrčavanjem omogućio Stevanu Vujoviću da ga prevari i sa šesnaest metara mirno ubaci loptu u prazan gol domaćina. Pljevlja su napadala, ali bez organizacije i ideje, a gosti, zahvalni na poklonu, pustili Pljevljake da se dobacuju sa loptom oko šesnaesterca.  U 20. minutu gosti su kao u u 12. minutu ponovo ubacili loptu ubačena ka sredini šesnaesterca. Dok su odbrambeni igrači Pljevlja mahali pomoćniku Asoviću signalizirajući ofsajd, loptu je u čistoj poziciji primio Filip Đikanović, ušao u kazneni prostor i mirno matiaro Jelovca. To je bilo sve od gostiju što su i pokušali u napadu. U 38. minutu Pljevlja su pokazala znake života, lopta je išla od noge do noge, a akciju je počeo Bambur, nastavili Karadžić i Mitrović, a efektan gol postigao Milivoje Mrdak. Kada se očekivalo da Pljevlja borbenije uđu u drugo poluvrijeme, sve se pretvorilo u stihiju koja je prouzrokovala veliki broja grešaka. Cetinje se znalački i srčano branilo i zasluženo došlo do bodova.