Naslovna Dijaspora U Kotoru održano 14. tradicionalno druženje Pljevljaka Boke

U Kotoru održano 14. tradicionalno druženje Pljevljaka Boke

0

U hotelu odmaralištu Vrmac kod Kotora u subotu 29. Septembra održano je 14. Tradicionalno druženje Pljevljaka Boke koje su organizovala zavičajna udruženja iz Kotora, Herceg Novog i Budve.

Ni ova, kao ni sve dosadašnje prilike, nije prošla bez pratećih kulturnih manifestacija, vezanih za Pljevlja i stvaraoce iz Pljevalja.

Tako je Književni klub „Dalma“predstavio monografiju Dana humora i satire „Vuko Bezarević“ koju je pod imenom „Naši dani“ priredio Milovan Vržina. Na promociji su učestvovali predsjednik Književnog kluba „Dalma“ Milenko Jović; Književnik Dejan Miličić i predsjednik Udruženje književnika Crne Gore Ilija Lakušić, inače jedan od laureata nagrade „Tipar“, koji je posebno nadahnuto govorio kako o knjizi tako i o ovoj značajnoj manifestaciji.

Organizatori su u holu hotela „Vrmac“ priredili i izložbu fotografija Vasa Kneževića, koje su izazvale posebnu pažnju posjetilaca, dok su prisutne u svečanom dijelu programa pozdravili predsjednik Udruženja Pljevljaka u Kotoru Ljubenko Borović, Prdsjednica opštine Kotor Maja Ćatović i predsjednik opštine Pljevlja dr Miloje Pupović.

Domaćine i njihove goste iz Pljevalja ali i iz drugih gradova u kojima postoje zavičajna udruženja Pljevljaka poput, Sarajeva, beograda i Podgorice, odličnim programom zabavljao je orkestar i folklor Kulturno umjetničkog društva Pljevlja.

Bokeški Pljevljaci pokazali su i ovog puta da su izvanredni domaćini koji su tradicionalno gostoprimstvo svoga zavičaja uspješno prenijeli u sredinu u kojoj žive, gdje su uspjeli dase izbore za poziciju čestitih, vrijednih i poštovanih ljudi…