Naslovna Život Dom Čišćenje mikrotalasne rerne

Čišćenje mikrotalasne rerne

0

Bilo da su po vašoj mikrotalasnoj rerni rasuti ostaci hrane ili je samo došlo vreme da je malo dovedete u red, to možete da učinite brzo i na lako

Bilo da su po vašoj mikrotalasnoj rerni rasuti ostaci hrane ili je samo došlo vreme da je malo dovedete u red, to možete da učinite brzo i na lak način, koristeći proizvode koje već imate kod kuće.

Najpre, izvadite iz nje pokretne delove, među kojima je i staklena tacna, pa ih operite toplom sapunicom. Ukoliko na tacni ima zalepljenih ostataka hrane, onda osim tople vode koristite i sodu bikarbonu.

Zatim, u veliku staklenu posudu sipajte vodu i dodajte pola limuna ili dve kašike limunovog soka. Ako nemate limun, poslužiće i polovina pomorandže ili pola šolje sirćeta.

Bilo koji od ovih sastojaka ukloniće okorele mrlje iz mikrotalasne, a uz to učiniti i da miriše na svežinu.

Činiju ubacite, zatvorite mikrotalasnu, uključite je i ostavite da voda ključa oko dva minuta, dok se rerna ne ispuni parom. Isključite rernu i ostavite činiju unutra još 15 minuta, da para potpuno navlaži okorelu prljavštinu. Vodu iz staklene posude sipajte u sudoperu, što će i nju učiniti mirisnom i čistom.

Preostaje vam da sunđerom ili krpom očistite unutrašnjost mikrotalasne, vratašca ali i dugmiće, i to sa tečnošću napravljenom od iste količine sirćeta i vode. U slučaju da neke mrlje ne spadaju, onda koristite i sodu bikarbonu. Vratite staklenu tacnu u potpuno suvu rernu.
Čista i mirišljava mikrotalasna ponovo je spremna za upotrebu.

izvor, novosti.rs