Euros Vijesti

Uskoro raspisivanje konkursa za finansiranje NVO


Predsjednik opštine Pljevlja imenovao Komisiju za finansiranje nevladinih organizacija

Predsjednik opštine Pljevlja dr Miloje Pupović  imenovao je Komisiju za finansiranje nevladinih organizacija koja broji sedam članova. Predsjednik Komisije je Miroslav Anđelić, sekretar Sekretarijata za opštu upravu a članovi komisije ispred opštine su Sanja Đondović i Milica Sekulić.

Na Javni poziv za upis u Godišnji opštinski registar nevladinih organizacija za 2012. godinu prijavilo se 46 nevladinih organizacija  koje su ujedno dostavile i predloge za dva člana Komisije  za finansiranje nevladinih organizacija iz NVO sektora. Od ukupno 25 predloženih članova najviše glasova imalu su Mira Topović  iz „Udruženja paraplegičara Pljevlja“ i Vaso Knežević  iz NVO „Da zaživi selo“ tako da su oni  članovi Komisije ispred nevladinih organizacija.

Iz  reda odbornika u Komisiju za finansiranje nevladinih organizacija imenovani su  Dane Čamdžić  i  Vladislav Bojović .

Sekretar komisije je Mira Tanjević.

Zadatak Komisije je da u skladu sa Odlukom o finansiranju nevladinih organizacija („Sl. list RCG – opštinski propisi“, br.1/08) raspiše Konkurs za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama i u roku od 15 dana od dana isteka Konkursa donese Odluku o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama iz Budžeta opštine Pljevlja za 2012. godinu.

Komisija je već održala svoj prvi sastanak i donjela odluku da u narednom broju Pljevaljskih novina objavi konkurs  za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama.  Pravo učešća na konkursu imaju nevladine organizacije koje su upisane u Godišnji opštinski registar nevladinih organizacija za 2012. godinu.