Naslovna Sport Fudbal Skandal!

Skandal!

2

Pljevljima oduzeti bodovi osvejeni u Baražu za Drugu ligu

Da je u crnogorskom fudbalu sve moguće pokazao je primjer kažnjavanja FK Pljevlja oduzimanjem bodova osvojenih u Baražu za popunu Druge lige. Naime utvrđeno je da je igrač FK Pljevlja, Milivoje Mrdak, koji je na polusezoni nastupao za ovaj klub na dvojnu registraciju, odigrao za Rudar više 15 utakmica i na taj način, po pravilniku FSCG, izgubio pravo nastupa za drugi klub osim za Rudar. Istina Mrdak je 14 utakmica odigrao za omladinsku selekciju kluba, a kvotu od 15 odigranih utakmica ispunio je u jesenjem dijelu sezone, tako da nije imao pravo nastupa u Sjevernoj fudbalskoj regiji.  Sekretar FK Pljevlja Saša Drobnjak rekao nam da on nije znao da je Mrdak odigrao više od 15 utakmica za Rudar.

Mi smo dovedeni, nadam se nenamjerno u zabludu i oštećeni. Naime prije početka proljećnjog dijela prvenstva, ponuđeno mi je od strane Rudara da tri igrača tog kluba, Mrdak, Jelovac i Bambur, nastupaju na dvojnu registraciju za nas. Uvidom u zapsinike kod sekretara Rudara Muhameda Gerine vidjeli smo da je Jelovac imao već 14 nastupa i nismo ga stavljali u protokol. Za Mradaka je rečeno da je ima 12 nastupa, a jedan je imao u proljećnjom dijelu prvenstva protiv omladinaca Budućnosti, kada je dobio crveni karton. Nije mi jasno kako je, ako je ispunio kvotu Mrdak uopšte registrovan za nas od strane Fudbalskog saveza Sjeverne regije, jer, po ovoma ispada da je kompletno prvenstvo neregularno. Izvinjavamo se svim našim rivalima, pogotovu ekipi Brskova, sa kojima smo vodili žestoku, sportsku bitku za prvo mjesto. Ja ne mogu da vjerujem da nam se ovo dešava. Ovdje nema ni zrno naše krivice, a mi smo kažnjeni, kažnjeni su ljubitelji fudbala u Pljevljima, jer smo već bili na pragu Druge lige. Rekli su nam da nema svrhe da se žalimo, mada razmišljamo o tome, sakupljamo novac za žalbu. Ovo je skandal. Nije mi jasno zašto nam nadležni iz Saveza nisu rekli da Mrdak ne može da bude registrovan za nas, ili nas kaznili nakon prve utakmice koju je odigrao, a sadašnja kazna je više nego surova jer smo mnogo uložili da bi došli dovde. Ponavljam mi smo dovedeni u zabludu, i izigrani, sve kroz propise Saveza, kazao je Drobnjak

Kako saznajemo istina je da je na osnovu uvida u zapisnik na polusezoni bili prvobitno utvrđeno da je Mrdak odigrao 12 utakmica za Rudar, ali tada u Rudaru nisu imali zapsinika sa omladinskih Kup utakmica. Ostaje nejasno kako je moguće da tačan uvid nisu imali oni koji su zaduženi za registraciju fudbalera. Za sada kola se lome samo na Pljevljima, ko su glavni krivci svima je jasno.

2 KOMENTARA

Comments are closed.