Rudar 3 Sport

Goleada za kraj


Ubjedljiva pobjeda Rudara u poslednjem kolu

Rudar-Bokelj 6:2 (3:0)

Stadion pod Golubinjom. Gledalaca oko 600. Sudija: Milovan Milačić 2 (Podgorica). Pomoćnici: Boban Krstev 2 (Cetinje) i Dragiša Drljević 2 (Berane). Strijelci: I. Jovanović u 29. i 85, M. Jovanović u 30, 42. i 64. i Radusinović u 70. za Rudar, a S. Pavićević u 71. i 80. minutu za Bokelj. Žuti karton Spalević (Bokelj).

RUDAR: Vukliš 1, M. Jovanović 3, Nestorović 2, Radusinović 2, Popović 2, Rustemović 2, Brnović 2,5 (od 57. Jeknić 2), Bakoč 2, Igumanović 2,5 (od 85. Šćepanović-), I. Jovanović 3, Stojanović 2 (od 68. Šljivančanin-).

BOKELJ: I. Todoroviž 1, Spalević 1, Arsenijević 0,5, M. Todorović 0,5, Vušurović 1, Jaredić 0,5, Makarić 1, Krsmanović 0,5 (od 87. Đorđević-), Vuković 1 (od 85. Iković-), I. Pavićević 0,5 (od 89. Tomašević-) i S. Pavićević 2.

Igrač utakmice Miroje Jovanović 3 (Rudar)

Na kraju pod Golubinjom goleada i najljepša utakmica na kraju prvenstva. Susret dva tima koja su najviše izgubila ove takmičarske sezone donio je lijep fudbal, otvorenu igru, koja je donijela  osam golova.

Kotorani su odolijevali skoro punih pola sata, a u 29. minutu, po desnoj strani projurio je Miroje Jovanović, a kada su svi očekivali centaršut u srce šesnaesterca on se odlučio za drugu soluciju. Primejtio je usamljenog prezimenjaka Ivicu na liniji šesnaesterca, koji je preciznim udarcem načeo Bokelj. Minut nakon toga slična akcija, samo što je sa desne strane asistent bio Ivica, a egzekutor, glavom sa desetak metara, Miroje. Pet minuta kasnije Ivica Jovanović je, nakon što je golman Bokelja Ilija Todorović odbranio šut Nenada Stojanovića, odbijenu loptu poslao pravo na stativu, a iz drugog pokušaja usamljeni Stojanović sa deset metara promašio je gol. Bokelj je pokušavao da napadne, a Rudarevi igrači solirali, no kada su spustili loptu na zemlju i zaigrali pas igru odmah je to i dalo rezultat. Igrao se 42. minut, Dušan Nestorović plasirao je loptu na lijevu stranu ka Miroju Jovanoviću, koji je iz trka sa 13 metara lijevom nogom poslao loptu u desni ugao gola Kotorana.

Gosti su prvi ozbiljniji udarac ka golu Rudara uputili u 55. minutu kada je Dušan Makaraić iz slobodnog udarca, sa 28 metara, poslao loptu malo iznad prečke. Publika je u 64. minutu ovacijama pozdravila treći gol Miroja Jovanovića. Akciju je počeo Stojanović, koji je plasirao loptu ka Ivici Jovanoviću, a ovaj ne gledajući, ka Miroju, koji je dvojicu igrača Bokelja varkom sjeo na travu, a kasnije i golmana Todorovića, i ušetao se u gol gostiju. Još se slavlje nije ni stišalo, a nakon trećeg kornera za Rudara, koji je izveo Blažo Igumanović, Igor Radusinović je u 70. minutu postigao i peti gol za vicešampiona. Minut nakon toga jedna odbijena lopta došla je na centar igrališta do Stevana Pavićevića, dok su domaći signalizirali ofsajd, brzonogi Pavićević već se radovao jer je lako savladao istrčalog Gorana Vukliša. U 80 minutu Vukliš je nepotrebno istrčao na ivicu šesnaesterca. To je  iskoristio Stevan Pavićević, uzeo loptu između njega i Radusinovića i postigao svoj drugi gol na utakmici. Za ubjedljiviju pobjedu domaćina  potrudili su se, omaldinac Rudara Jovan Šljivančanin, koji je odlično prošao po lijevoj strani, i Ivica Jovanović, koji je efektno sa pet metara postavio konačan rezultat utakmice.