Naslovna Vijesti Društvo U Pljevljima 129 taksista

U Pljevljima 129 taksista

1

Tri puta više trgovina od zanatlija

Služba za preduzetništvo koja radi pri Sekretarijatu za privredu Opštine Pljevlja prati rad i obavlja sve poslove vezane za oblast trgovine, ugostiteljstva, zanatsva i usluge smještaja gostiju u privatnim kućama, apartmanima i sobama i saobraćaja autotaksi prevoz i izdavanje licenci i izvoda licenci.

Donošenjem Zakona o unutrašnjoj trgovini i Zakona o zanatsvu su pojednostavljene procedure za obavljanje djelatnosti – podnošenjem prijave od privrednih subjekata, tako da ovaj organ vodi samo evidenciju iz ovih djelatnosti u pisanoj i elektronskoj formi.

U oblasti ugostiteljstva se izdaju odobrenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i smještaja u skladu sa Zakonom o turizmu.

U Službi za preduzetništvo i turizam registrovane su 483 trgovine, 131 ugostiteljski , 121 zataski objekat  i 129 taksi prevoznika.

Trgovinine se bave prometom obuće, odjeće, mješovite, prehrambene robe. Tu su i knjižare, trafike, cvjećare i trgovine boja i lakova na malo.

Među, gostiteljskim objektima  registrovane su kafane, restorani, bifei, konobe, kafeterije, objekti brze hrane, kafe barovi i noćni barovi.

Najviše registrovanih zanata su autoservisi i frizerski saloni.Pored ovih zanata registrovano su hemijske čistione, krojačke, kamenorezačke, staklorezačke, obućarske i zlatarske radnje. Tu su mesare, proizvodnja hljeba i paciva. U ovom sektoru uposlen je veliki broj radnika.

1 KOMENTAR

Comments are closed.