Naslovna Život Dom Proljećna svježina u domu

Proljećna svježina u domu

0

Detaljno očistite kuću, sklonite suvišne stvari koje su opterećivale prostor i unesite svježinu i ljepotu najljepšeg godišnjeg doba. Stavite akcenat na floralne motive, jarke nijanse

Uskladite ambijent u kojem živite sa prirodom. Poznavaoci drevne kineske vještine feng šui zastupali su stanovište da bi atmosfera u domu trebalo da odgovara godišnjem dobu, jer se to odražava i na ukućane, a posebno je važno proleće. Stari Kinezi vjerovali su da buđenje prirode posle zimskog sna može da donese blagostanje i prosperitet ukućanima, pa zašto ih ne biste poslušali? U svakom slučaju, ne možete ništa da izgubite, a svakako ćete biti raspoloženiji za druženje i ljubav.

Simbol proljeća su različite zelene nijanse, vedro nebo, toplina i sjaj sunca, kao i raznobojni pupoljci. Detaljno očistite kuću, sklonite suvišne stvari koje su opterećivale prostor i unesite svježinu i ljepotu najljepšeg godišnjeg doba. Stavite akcenat na floralne motive, jarke nijanse, zelenu, žutu, narandžastu, nežno plavu, roze i belu boju.

 

Spavaću sobu osvježite posteljinom „rascvetalog“ dezena ili prekrivačem u veselim tonovima, nabavite prozračne, tanke zavjese jarkih boja koje će propuštati svjetlost. Na trpezarijski sto, komodu i klub stočić u dnevnoj sobi, poređajte male vaze sa svježim cvijećem. Namjestite dekorativne jastučiće i unesite u kuću detalje koji asociraju na ljubav, energiju i radost. Nemojte da strahujete da ćete preterati sa bojama i uzorcima, jer je u ovom periodu godine vrlo važno da naglasite ljepotu i snagu prirode koja se budi i mirisnih pupoljaka koji se postepeno pretvaraju u divne cvjetove. U ovoj atmosferi najviše će da uživaju djeca, pa njihovu sobu ukrasite fluorescentno zelenim nijansama, šarenim tapetama ili posterima, mekim tkaninama i veselim detaljima.