Naslovna Vijesti Biznis Rudnik uglja dopremio pet novih dampera Tereks

Rudnik uglja dopremio pet novih dampera Tereks

2

Damperi “uklonili” kućicu na granici

U Rudnik uglja AD Pljevlja dopremljeno je pet novih dampera TEREX 100, nosivosti 100 tona, dok će u naredna dva dana biti  dopremljene i karoserije tih dampera, čime će se realizovati planirana nabavka dampera iz prošle godine. Dopremanje nove rudarske mehanizacije, zbog velikih gabarita opreme, zahtijevalo je, po ugovoru koji je sklopljen sa Upravom policije, privremeno uklanjanje kućice na graničnom prelazu sa Srbijom „Ranče““. Međutim to nije usporilo graničnu proceduru, a tokom dana oprema je transportovana do odredišta, Rudnika uglja AD Pljevlja.

Ostatak opreme, karoserije, biće dopremljene na nisko nosećim transportnim sredstvima.  Trend uspješne proizvodnje i eksploatacije uglja i otkrivke u Rudniku uglja AD Pljevlja biće unaprijeđen i sa novom opremom, a damperi TEREX 100, daće i značajan doprinos u transportu uglja iz površinskih kopova – saopšteno je iz Rudnika uglja.

2 KOMENTARA

  1. Sve je to odlično ali da li znate da jedan košta 1 milion eura……I nakon mjesec dana je svaki damper izubijan-izudaran da se ne povjeruje a pri tom NIKO NE ODGOVARA ZA OŠTEĆENJA!

Comments are closed.