Naslovna Sport Fudbal Odškrinuli vrata četvrtom finalu

Odškrinuli vrata četvrtom finalu

0

Rudar stekao lijepu prednosot u prvoj polufinalnoj utakmici fudbalskog Kupa Crne Gore

 

Rudar-Petrovac 2:0 (0:0)

Stadion pod Golubinjom. Gledalaca oko 1.000. Sudija: Jovan Kaluđerović 2,5 . Pomoćnici: Milutin Đukić 2,5 (Cetinje) i Dimitrije Mrgunović 2,5 (Podgorica).

Strijelci:  I. Jovanović u 69. iz jedanaesterca i Stojanović u 70. minutu. Žuti kartoni: Radusinović (Rudar), Leverda i Dragićević (Petrovac). Crveni karton: Nemanja Leverda (Petrovac) u 35. minutu.

RUDAR: Mijatović-, M. Jovanović 2,5, Nestorović 1,5 (od 61. Nerić-), Adžić 2, Radusinović 2 (od 41. Alić 2), Brnović 2, Vlahović 2,5, Fracišković 1,5 (od 41. Igumanović 2), Ivanović 2, I. Jovanović 2, Stojanović 2.

PETROVAC: Popović 2, Ma. Radulović 1, Mrvaljević 1 (od 80. Graovac-), Mihailović 1,5 (od 75. Vujačić-), Grbović 1, Mikijelj 2, Golubović 1, Šofranac 1,5, Mi. Radulović 1 (od52. Dragićević 1), Leverda 0, Jovanović 1.

Igrač utakmice Miroje Jovanović 2,5 (Rudar)

Rudar je odškrinuo vrata četvrtom, trećem uzastopnom, finalu Kupa Crne Gore. Po lijepom vremenu za fudbal, ali po neravnom i tvrdom terenu, Pljevljaci su sasvim zasluženo stekli prednost od dva gola viška nad borbenim, ali i previše povučenim Petrovcem..

Rijetko se pod Golubinjom desilo da izvještač nema šta da zabilježi u prvom poluvremenu. Osim dva upisana  kornera domaćih i jedan gostiju listovi su bili prazni. Rudar je imao loptu u nogama, ali bez udarca na gol. Petrovac je imao jedan pokušaj iz polukontre, ali sa lošom završnicom. Kada smo pomislili da nam bilješke neće trebati Nemanja Leverda je napravio nešto što se rijetko dešava, a obavezno se sankcioniše. Ušao je u teren nakon ukazivanja pomoći, bez dozvole sudije, i dotakao loptu. Pošto je imao jedan žuti karton za njega se u 35. minutu završio meč. To ništa nije koncepcijski promijenilo kod gostiju, jer su i dalje igrali povučeno. U 40. minutu pomoćni arbitar Dimitrije Mrgunović utišao je publiku koja se radovala nakon što je Igor Radusinović zatresao glavom mrežu, jer je primjetio da je igrač Rudara, prilikom upućivanja lopte, bio u ofsajdu

Svima je bilo jasno da Rudar, ako želi da stekne povoljan rezultat mora brže da distribuira lopte i raširi igru. U prvom minutu nastavka domaći su najavili bolju i bržu igru. Nenad Stojanovcić je uputio pas ka Predragu Brnoviću, koji nije idealno zahvatio loptu i sa desetak metara šutirao pravo u golmana gostiju Nemanju Popovića. Pet minuta nakon toga ponovo je nakon šuta Ivice Jovanovića odlično intervenisao golman gostiju. U 68. minutu u šesnaesterac gostiju utrčao je Miroje Jovanović, sklonio loptu ispred Zdravka Dragićevića, koji ga je zakačio po nozi, a arbitar Jovan Kaluđerović bez dvoumljenja dosudio penal za Rudar, koji je u gol pretvorio Ivica Jovanović. Minut nakon toga Rudar je krenuo u još jednu akciju, lopta je u šesnaestercu, nakon šuta Miroja Jovanovića,  pogodila u ruku jednog igrača gostiju, Kaluđerović je samo odmahnuo, a akcija je nastavljena. Lopta je došla do Nedjeljka Vlahovića, koji je snažno šutirao, lopta se, na pet metara od gola, odbila do Nenada Stojanovića, a on je, u svom maniru, između dva igrača gostiju mirno zatresao mrežu. Petrovac se malo otvorio, a Rudar došao do igre i u 74. minutu preko Milenka Nerića Pljevljaci su mogli do trećeg gola.

Do kraja bilo je više vjerovatno da će Rudar postići treći gol nego gosti gol koji će anulirati prednost domaćina, no mreže su mirovale. Na kraju aplauzi zadovoljne publike koja je brzo zaboravila prvi dio utakmice, jer prednost sa kojom Rudar ide pod Malo brdo nije mala.

 

 

foto: Dejan Kandić,  Video: RTPV – Miko Mitrović