Naslovna Vijesti Biznis Nije šest nego devet

Nije šest nego devet

2

Ministar šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede Tarzan Milošević neobavješten

Predstavnici „Vektre Jakić” obavijestili su Vladu da će investiciju potpuno završiti sredinom godine, za šta su obezbijedili novac kod poslovnih banaka, saopštio je ministar poljoprivrede Tarzan Milošević odgovarajući na poslaničko pitanje Novice Stanića, šta će ministarstvo da uradi kako bi pomoglo „Vektri Jakić”, pri čemu je poslanik Nove zamjerio Vladi što na račun Pljevalja spasava KAP i nemilosrdno eksploatiše prirodna bogatstva tog područja, dok Pljevljaci od toga nemaju ništa.

Tako velika investicija ne smije biti zaustavljena, jer bi to bilo na štetu svih građana, naročito stanovnika Pljevalja – rekao je Milošević i dodao da „Vektra” radnicima duguje šest plata, a da su topli obroci za sve radno angažovane obezbijeđeni u restoranu u sklopu fabrike. Podsjetio je da je „Vektra” do sada uložila 64 miliona u „Jakića”, što je deset puta više od ugovorene investicije, te da su, zaključno sa prošlom godinom, platili sav dug za korišćene drvne mase.

Za ministrovu informaciju radnicima se duguje tačno devet zarada, a poslednju put radnici “Jakića” bili su n blagajni pred Novu godinu. Inače, za sada niko od zapsoelnih u “Vektri Jakić” nije se prijavio za odlazak na protest, koji će se održati u nedjelju u Podgorici.

2 KOMENTARA

  1. Vazno je Tarzanu da su pare za koncesije uplaćene ministarstvu i da se niko nije prijavio za proteste a radnike ko…..

  2. Ovaj ministar samo sto im ne kaze pa sta hoce, imaju menzu, neka budu zadovoljni.
    Radnici Vektre krajnje je vrijeme da uzmete motke u ruke i najurite bagru tako otkuda su i dosli, ali da sve debelo plate sto su ovih godina pokrali na racun tzv. njihovih investicija.

Comments are closed.