Naslovna Život Dom Moderni plakari za velike i male prostore

Moderni plakari za velike i male prostore

0

Moderni plakari, ugradni ili obični, imaju i dekorativnu ulogu, ali najvažnije je da budu funkcionalni

U svakom domu, posebno u onom gde dominiraju žene, teško je pronaći dovoljno mesta za garderobu i cipele. Moderni plakari, ugradni ili obični, imaju i dekorativnu ulogu, ali najvažnije je da budu funkcionalni.
Dizajneri su ih učinili atraktivnim detaljem u svakoj prostoriji, spojivši različite materijale i boje. Osim toga, unapredili su ih raznim dodacima za pantalone, cipele, kravate, kaiševe, tašne, šešire…

Zahvaljujući maštovitim rešenjima, ušteda u prostoru je neverovatna, a modeli od poda do plafona i od zida do zida, postali su imperativ u modernim spavaćim sobama, neretko i u dnevnom boravku. Garderoberi mogu da se ugrade u niše, u ćoškove, ispod ili između kosina u potkrovljima…

Najpraktičniji su modeli sa kliznim vratima koja se lako otvaraju i omogućavaju potpuni uvid u sadržinu plakara, a ne traže dodatni prostor kao klasična vrata. Obratite pažnju i na okove, jer kvalitetni ne samo da duže traju, već i omogućavaju nečujno otvaranje i zatvaranje.
San svake žene je da ima „garderober sobu“, prostoriju u kojoj će moći da stane sva njena odeća, obuća i modni detalji, i naravno, ogromno ogledalo.

Ukoliko imate nekoliko kvadrata ili sobu „viška“, ugradite u taj prostor garderober po meri i vašim potrebama, koji će biti funkcionalniji i lepše će delovati nego da taj prostor samo ispunite policama i čivilucima.

Za male prostore dekorateri preporučuju mobilne garderobere, u pitanju je konstrukcija koja se sastoji samo od šipki. Model je transparentan, odeća se vidi i može da upije mirise, ali se zahvaljujući točkovima ovakvi garderoberi lako prenose i ne zauzimaju mnogo prostora, zato su izuzetno popularni.