Naslovna Sport Rukomet Čestitamo najboljim, ali makar su i mladi rukometaši morali biti pomenuti

Čestitamo najboljim, ali makar su i mladi rukometaši morali biti pomenuti

6

Saopštenje RK „Rudar“

 

Poštovani novinari,čitaoci i roditelji!
Povodom  izbora “NAJBOLJIH U 2011” (sportiste,sportske ekipe,sportskog radnika,trenera godine kao i mladih i perspektivnih soprtista),a radi javnosti,članova rukometnog kluba “Rudar”,i njihovih roditelja,dužni smo da se obratimo i ukažemo na nepobitne činjenice koje je ne sumnjamo,eminentni i stručni žiri, prilikom proglašenja najboljih morao imati u vidu.
Naši sugrađani,dječaci Mijat Peruničić,Božidar Anđelić,Bojan Vučetić,Mile Ćuzović, su pionirski rukometni reprezentativci i osvajači zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu  održanom u Bugarskoj septembra 2011 godine.Članovi su pionirske selekcije rukometnog kluba “Rudar” iz Pljevalaja.
Mijat Peruničić osim što se okitio zlatom sa Balkanskog prvenstava je izabran i za najboljeg mladog rukometaša u 2011 godini,od strane Rukometnog saveza Crne Gore.
Admir Pelidija i Nemanja Vuković su se kao kadetski reprezentativci okitili srebrnom medaljom na Mediteranskom prvenstvu.( Trabzon-Turska,juna 2011).Oni su članovi i igrači rukometnog kluba “Rudar” ,standardni prvotimci.
Reklo bi  se: “i oni su mladii i perspektivni”,a i djeca su iz ovog grada.Grada,tačnije opštine,čiji ih žiri za izbor NAJBOLJIH U 2011,nije udostojio ni pomena a kamoli neke skromne pohvale i priznanja.
Pedagoški i krajnje profesionaln!,Dobar motiv za dalji rad i napredovanje.
Vjerovatno sve ovo nije bilo dovoljno da se oni,makar pomenu pored njihovih drugara,mladih i perspektivnih sportista iz drugih klubova .
Nastojaćemo uovoj godini  da budemo još bolji i uspješniji,pa možda  slijedeći put ispunimo  kriterijume  stručnog žirija.
Radi javnosti da pomenemo da ni jedan predstavnik rukometa  nije bio u devetočlanom žiriju za izbor najboljih. Bezmalo šezdeset godina rukometa u ovom gradu nije iznjedrilo ni jednog “člana žirija”.To što su pojedini od njih osvajali medalje na Svjetskim i Evropskim prvenstvima,podizali šampionske pehare,igrali za najbolje Evropske klubove,magistri,profesori,treneri reprezentativnih selekcija,bili uzor svakom mladom sportisti u ovom gradu,nije bilo dovoljno da se nađu u društvu “objektivnih”. A da to kojim slučajem jesu,sigurno da ni jedan zaslužni sportista,sportski radnik u ovom gradu ne bi ostao ne pomenut i pohvaljen.
Trudićemo se da u narednom periodu neko i od sportskih rukometnih radnika ,svojim radom i rezultatima,nametne da bira ili bude biran za najbolje.
Iskreno,čestitamo najboljim sportistima i sportskim radnicima u 2011,pogotovu mladima koji su  ponos i budućnost ovog grada,uz želju za još boljim sportskim rezultatima u ovoj godini.

6 KOMENTARA

  1. Slazem se da ste u kategoriji najbolji trener imali kandidata, legendu pv rukometa Milenka Grujicica, koji je i te kako zasluzio da bude najbolji trener u 2011. Ali on radi u rudniku, pa ga mozda zbog toga …

Comments are closed.