neric1 Sport

Nerić – Da nismo pobijedili Budućnost bi odmakla


Odjeci sa utakmice Rudar Petrovac

 

Rudar i Petrovac odigrali su odličnu utakmicu, neizvjesnu i uzbudljivu do posljednjeg sudijskog zvižduka pokazavši na djelu zašto je fudbal najpopularniji sport, ali i da je fudbalska „buba mara“ koliko popularna toliko i nezahvalna za prognoze.

Nerijetko ovakvi mečevi imaju svoje tragičare ili junake. Duel u Pljevljima imao je oboje.

Tragičar je grupica samozvanih navijača domaćeg tima koja je većim dijelom meča vrijeđala i fudbalere i stručni štab Rudara, a prvi junak, među četrnaestoricom Radojičićevih vitezova, bez sumnje je Milenko Nerić. Dvadeset trogodišnji Nikšićanin efektno je, onda kada to niko nije očekivao, u šestom minutu nadoknade, umirio jednu dubinsku loptu i provukao je ispod golmana gostiju u mrežu, odloživši tako promociju jesenjeg šampiona za posljednje kolo.

Bio je to njegov prvijenac u dresu Rudara, poslije sedmomjesečne pauze zbog teške povrede ligamenata.

„Od utakmice sa Sutjeskom sam među osamnaestoricom koji konkurišu za prvi tim. Povreda je prošlost i više nema onog grča ni straha koji je koliko – toliko neizbježan pratilac po povratku na teren nakon težih povreda. Gol protiv Petrovca sigurno će mi uliti dodatno samopouzdanje i nadam se da ćemo i Rudar i ja nastaviti u istom ritmu i da ću svojim igrama zahvaliti na najbolji način šefu stručnog štaba na ukazanom povjerenju“, kaže Nerić.

 

A trijumf nad petrovačkim nebesko plavim „rudari“ su dugo slavili na terenu.

„Utakmica je bila teška. Jednako kad sam bio na klupi i u periodu koji sam proveo na terenu iako je drugačije gledati nego igrati meč. Za rivala smo imali dobru, jaku i organizovanu ekipu. Bili smo bolji kontrolisali igru, stvarali šanse, ali u završnici nijesmo bili dovoljno konkretni“, iznosi Nerić svoje viđenje utakmice.

Iako su svi od trenera Radojičića, preko golmana Mijatovića do trojice rezervista trčali, borili se i vjerovali u pobjedu, grupa, bolje reći provokatora, nego gledalaca, skoro cijelim tokom meča vrijeđala je domaće igrače i stručni štab.

„Bilo je jako puno provokacija. Ali svi igrači – i na terenu i na klupi, željeli su ovaj trijumf, dali sve od sebe za pobjedu, Radusinović je završio u bolnici.. Koliko nam je važna ova pobjeda vidjelo se i na kraju utakmice i proslavili smo je sigurno kao nijednu u dosadašnjem dijelu prvenstva“, kaže Nerić.

Napadač Pljevljaka vjeruje u stručni štab, saigrače i sebe i obećava da će se „rudari“ do kraja boriti za titulu.

„Da nijesmo pobijedili Budućnost bi povećala prednost i teže bi nam bilo da je pratimo u trci za prvo mjesto. Ovako je ostala ista razlika i ništa se još ne zna. Mi ćemo u posljednjem kolu protiv Mladosti tražiti pobjedu i vjerujem očekuje nas neizvjesno proljeće u trci za titulu“, kazao je Nerić.

 

Dnevne novine, Dejan Kandić