rudar mogren 2 Sport

Krunisali uspješnu jesen


 

Prije puta za Podgoricu strateg Pljevljaka Dragan Radojičić rekao je da mora nešto improvizovati jer zbog niza okolnosti nije moga da računa na štopere. sad da li bi se to moglo nazvati improvizacijom ili, kako sada mnogi vole da se diče stručnošću, je Rudar skratio teren na Satrom aerodromu ne znamo, ali Mladost takoreći nije ni prešla centar, igralo se samo na polovini gostiju.

Došli smo sa namjerom da osvojimo sva tri boda i uspjeli smo u tome, a samo smo krivi što utakmicu nismo riješili ranije. U prvom poluvremenu smo stvrorili nekoliko šansi koje nismo realizovali, a praktično smo riješili utakmicu golom koji smo rijetko davali, štem iz daljine.. U nastavku smo se okuražili i moram reći da sam izuteno zadovoljan predstavom svojih igrača na ovom meču ali i u cijeloj polusezoni. Moji igrači su iznad svih i za mene su oni prvi na tabeli. Kada se sve sabere samo mogu da žalim što protiv Budućnosti nismo osvojili cijeli plijen i upravo su za ta dva boda oni ispred nas. Meni je najbitnije da Rudar igra lijep i napadački fudbal, a vjerujte mi da ćemo na proljeće biti za nijansu bolji.

Radojičić ističe da je Budućnost zaslućeno osvojila jesenju lovoriku jer je osvojila najviše bodova

Ima još ,mnogo da se igra, u trci smo za titulom i u polufinalu Kupa.  Svi pričaju o Budućnosti i Rudaru. Nismo samo mi i Budućnost u trci ima tu još a ima još mnogo timova gdje se dobro radi. Tu su Mogren, Petrovac, Zeta. Trka za titulom će biti zanimljiva do samog kraja, kazao je Radojičić

Navijače Rudara sigurno je obrdaovao povratak Ivice Franciškovića čija je „bomba“, praktično riječila pitanje pobjednika.

 Odigrali smo dobru utakmicu i po dešavanjima na terenu, mislim da naša pobjeda nije dolazila u pitanje nijednog trenutka. Prije bih rekao da se postavljalo pitanje kada ćemo postići vodeći gol“, sumira utiske sa stadiona Mladosti, Ivica Francišković.

 Iako nas prije početka ovogodišnje sezone nijesu svrstavali u favorite mi smo i u šampionatu i u Kupu ostvarili maksimalan učinak. Istina, bilo je i manjih kikseva. No, imamo dva boda manje od Budućnosti koja je relativno rano ispala iz Kupa i okrenula se samo prvenstvu. Tu treba tražiti uzrok što podgorički plavo-bijeli imaju blagu prednost, analizirao je Francišković jesenji učinak.

Popularni Franc je zbog povrede odigrao samo tri utakmice i nije imao priliku da pljevaljskoj publici pokaže raskošno fudbalsko umijeće. Možda bi se „rudari“ s njim na terenu okitili i jesenjom titulom?

Odigrao sam premalo utakmica, samo tri, ali mislim da su momci i bez mene i bez drugih na terenu, što zbog povreda što zbog kartona, odradili odličan posao. Nije se osjećao izostanak i rezultati teško da su mogli biti bolji nego što su, kaže Francišković.

 Mislim da, iako Budućnost ima dva boda prednosti, još ništa nije gotovo i da prava borba tek predstoji. Prvenstvo se uvijek rješava na proljeće. Pitanje je da li ćemo ostati u istom sastavu, ali je i ova jesenja polusezona pokazala da se bez onog koga nema i mora i može. Neko će otići sigurno, ali Rudar ima velik broj kvalitetnih igrača i moći će sa bilo kojom ekipom da se bori na oba fronta- i za titulu i za odbranu trofeja u Kupu“, zaključio je Francišković.

 

http://www.youtube.com/watch?v=fQPW37GQoEQ&feature=channel_video_title