Naslovna Kultura Otvorena izložba slika Jelene Adžić i Snežane Vasiljević

Otvorena izložba slika Jelene Adžić i Snežane Vasiljević

0

U organizaciji Umjetničke galerije “Vitomir Srbljanović”  u utorak 1. Novembra  u izložbenom prostoru u glavnom holu Sportske dvorane “ADA” otvorena izložba slika Jelene Adžić i Snežane Vasiljević. Izložbu je otvorio Željko Čabarkapa, direktor Umjetničke galerije „Vitomir  Srbljanović “.

 

Umjetnička galerija “Vitomir Srbljanović” predstavila je pljevaljskoj publici slikarski opus dvije mlade slikarke  Jelene Adžić i Snežene Vasiljević . Rođene su u Nikšiću, diplomirale na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, odsjek slikarstvo u klasi profesora Marka Musovića. Članice su Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore.

Ova izložba predstavlja dobar uvod u predstojeće dane kulture u našem gradu  rekao je Željko Čabarkapa, direktor Umjetničke galerije “Vitomir Srbljanović” otvarajući izložbu.

Slikarka Snežana Vasiljević je bila spriječena da prisustvuje otvaranju izložbe ali je bila prisutna kroz svoje slike i slikarstvo.

Slike Jelene Adžić i Snežane Vasiljević  zainteresovani građani mogu pogledati u u izložbenom prostoru u glavnom holu Sportske dvorane “ADA” do 11. novembra.