Naslovna Kultura Multimedijalni fest Pljevlja 2011

Multimedijalni fest Pljevlja 2011

0

Održan prvi “Multimedijalni fest Pljevlja 2011” u organizaciji nevladinih organizacija “Da zaživi selo” i “Multimedija”

 

U  Domu vojske Crne Gore počeo je  prvi “Multimedijalni fest Pljevlja 2011”.  Najnoviji projekat pod nazivom “Multimedijalni fest Pljevlja 2011.” koji zajednički realizuju nevladine organizacije “Da zaživi selo” i “Multimedija” okupio je lokalne mlade stvaraoce  od 15 do 29 godina.

Pokrovitelj festivala je Uprava za mlade Crne Gore a ovaj projekat je finansiran u cilju realizacije nacionalnog akcionog plana za mlade za 2011. Godinu. Multimedijalni fest je podržan od opštine Pljevlja u vidu obezbjeđenja prostora za održavanje festival a dio aktivnosti  ovog projekta je uvršten u sadržaj pljevaljskih novembarskih svečanosti koje se tradicionalno svake godine održavaju povodom Dana opštine Pljevlja 20. Novembra.

Prisutne je u ime organizatora pozdravio i otvorio festival Matije Zorić  iz NVO “Da zaživi selo”. On je naglasio da je ideja za “Festival maldih” nastala prilikom izrade akcionog plana za mlade.

Cilj festival je promovosinje tvaralaštva mladih iz Pljevlja i njihovo podsticanje na dalji rad. Želio bih da naglasim da ćemo sve uraditi da ova festival postane tradicionalan, kazao je Zorić

U programu su učestvovali disko dens grupa Multimedija, Božo Knežević pjesnik, tamburaški orkestar Omladinskog kulturnog centra, kulturno umjetnička društva Pljevlja i Volođa, dramske sekcije Gimnazije “Tanasije Pejatović” i Srednje stručne škole, Megapolis bend i guslar Vaso Đondović.

Festival ima i takmičarsku dimenziju. Za prva tri mjesta u svim kategorijama planirano je da se dodijele nagrade i zahvalnice za učesnike na festivalu.

U okviru festivala  održaće se i književno veče posvećeno mladim neafirmisanim pjesnicima iz našeg grada i izložba slika i fotografija.