Naslovna Kultura Sedamdeset godina Pljevaljske bitke

Sedamdeset godina Pljevaljske bitke

0

Iz štampe izašla knjiga Vidoja Despotovića

 

Ovih dana u izdanju Opštinskog odbora Organizacije boraca NOR-a  iz   štampe je izašla najnovija knjiga “Sedamdeset godina Pljevaljske bitke” autora Vidoja Despotovića. Knjiga je štampana u Grafo Crna Gora Podgorica u tiražu od 1000 primjeraka.

Prvog decembra 2011. godine navršava se 70 godina od poznate prvodecembarske pljevaljske bitke, u kojoj je iz crnogorsko partizanskog odreda poginulo 236 boraca među kojima i 10 iz pljevaljske partizanske čete i 159 građana naše opštine. U borbi a posebno van nje građani Plevalja i Pljevlja su stradali imaterijalno istakao je Vidoje Despotović autor knjige “Sedamdeset godina pljevaljske bitke” koja je ovih dana izašla iz štampe.Despotović naglašava da je u dosadašnjim publikacijama koje su pisane o pljevaljskoj bici veoma malo isticana uloga građana .

Cilj izdavanja ove publikacije koju je izdao Opštinski odbor organizacije boraca je da se na pristupačan način što više približi građanima a posebno omladini tok bitke i operacije u toku pljevaljske bitke,  naglasio je autor knjige.