Naslovna Kultura Gradski tamburaški orkestar Pljevlja uspješan na festivalu u Novom Sadu

Gradski tamburaški orkestar Pljevlja uspješan na festivalu u Novom Sadu

0

Gradski tamburaški orkestar Pljevlja nastavlja da niže fantastične nastupe širom bivše SFRJ

 

Nakon gostovanja u Konjicu i odličnih kritika iz ovog bosanskog grada, GTO – Pljevlja je prošlog vikenda nastupio na poznatom festivalu tamburaških orkestara u Novom Sadu koji nosi naziv legendarnog tamburaša ,,Janike Balaža“.

Treću nagradu za najboljeg primaša osvojio je mladi Danko Petrić.Njegov nesporni muzički talenat je odavno prepoznat i pohvaljen ali sada je stigla i potvrda od ljudi koji su čitav život posvetili tamburi i tamburaškoj muzici i ova nagrada će sigurno biti podstrek za Danka inače rođenog brata Marka Petrića takođe člana GTO Pljevlja i strahovito talentovanog muzičara.

Mora se pomenuti i specijalna nagrada za GTO Pljevlja za brzi i prije svega kvalitetni napredak.

Svakodnevne probe , rad u kombinaciji mladost – iskustvo i naravno odličan odabir kompozicija i njihovo specifično izvođenje daju za pravo da se kaže da je GTO – Pljevlja na odličnom putu da postane još jedan brend pljevaljske pjesme i pljevaljskog melosa.

Festival tamburaških orkestara ,,Janika Balaž“ održava se tradicionalno u Novom Sadu i okuplja zaista fantastične orkestre kao i veliki broj zaljubljenika u tamburašku muziku.

GTO – Pljevlja nastavlja sa radom a njihov koncert u Pljevljima , prvi od ljeta iza nas, može se očekivati u Novembru.