Naslovna Sport Fudbal Omladinska fudbalska liga 1.kolo

Omladinska fudbalska liga 1.kolo

0

Rudar-Grbalj 5:2 (2:0)

Stadion pod Golubinjom. Gledalaca oko 150. Sudija: Dragan Mijušković (Nikšić). Pomoćnici: Blažo Bogdanović (Nikšić) i Rajko Perović (Nikšić). Strijelci: Čolović u 28. i 75, Tabaš u 45, Šljivančanin u 62 i Kratal u 65. minutu za Rudar, a Pepić u 48. i Begović u 88. za Grbalj. Žuti kartoni: Matanović (Rudar) i Milić (Grbalj).

RUDAR: Jelovac, Agović (od 77. Alavać), Matanović (od 66. Svrkota), Bajić, Kartal, S. Šćepanović, Šljivančanin, Čolović (od 78. Srna), M. Šćepanović (od 78. Vojinović), Tabaš, Ćirović (od 73. Sarvan).

GRBALJ: Raičaković, D. Obradović, Begović, Buklica (od 52.  Milić), Magud,  N. Obradović, Vulović (od 57. Potpara), Kašćelan, Ercagović, Stojiljković (od 61. Šćepanović), Pepić (od 78. Sofronijević).

Omaldinci Rudara upjeli su da novu sezonu počnu ubjedljivim trijumfom protiv solidne ekipe Grblja. Posle ravnopravne igre u prvih pola sata, Rudar je poveo u 28. minutu, nakon asistencije Milivoja Šćepanovića, Milan Čolović sjajno se snašao u petercu i doveo svoj tim u vođstvo. Pred kraj prvog poluvrmena majstorijom Davida Tabaša, koji je iz slodnog udarca iskosa sa desne strane iz polukornera „kiflom“ savladao golmana gostiju Aleksandra Raičkovića. Gosti su se golom Dejana Pepića, kome je odično asistirao Uroš Ercegović, vratili u meč, ali, nakon asistencije Tabaša u Jovan Šljivančanin ponovo vraća Rudaru prednost od dva gola. Samo tri minuta nakog toga, uz Šljivančlanina najbolji pojedinac utakmice, Tabaš je izveo korner, a Nemanja Kartal zakucao loptu u mrežu. U 75. minutu Šljivančanin je odlično prošao po desnoj strani, nanizao par igrača Gostiju i nesebično asistirao Čoloviću koji je drugi put zatresao mrežu. Porraz je dva minuta prije kraja ublažio Branislav Begović koji je iskoristio sjano ubacivanje iz dubine.